Spejdere frygtes ramt af meningitis

Ti baptistspejdere fra Skee nær Ringsted kan være blevet smittet med meningitis på en international spejderlejr i Japan. Andre deltagere er ramt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I tre uger fik ti baptistspejdere fra Skee ved Ringsted en oplevelse for livet i Japan på en verdensjamboree, som er en international spejderlejr for næsten 35.000 drenge- og pigespejdere. Men nu frygter myndighederne, at spejderne også fik andet med hjem fra opholdet.

De ti spejdere var del af de omkring 450 danske spejdere, som kom hjem mandag i sidste uge fra Japan. Efter opholdet er tre skotske deltagere blevet indlagt med mistanke om meningitis, der kan udvikle sig livstruende. Et tilfælde er bekræftet.

- Vi er blevet informeret om det, men de unge tager det roligt. De går mere op i de oplevelser, som de har fået derovre, siger Søren Jensen, der er spejderleder for de ti baptistspejdere i det daglige til TV ØST.

De danske jamboree-deltagere er blevet informeret om mistanken, og spejderne er i løbende dialog med Statens Serum Institut.

- Statens Serum Institut følger nøje udviklingen og indsamler data fra hele verden om meningitis. Vurderingen er, at der ikke er stor risiko for at deltagere fra jamboreen er blevet smittet, skiver KFUM-Spejderne på deres hjemmeside.

I morgen onsdag mødes baptistspejderne i Skee for første gang efter turen til Japan. Der vil både oplevelser og risikoen for meningitis være på dagsordenen.