Soraner blev den første mester i italiensk is

Pia Juul Larsen fra Sorø kan fra i dag kalde sig mester i italiensk is. Hun var til afsluttende eksamen på ZBC.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I dag blev Pia Juul Larsen fra Sorø som en af de første mestre i italienske is. Sammen med seks andre afsluttede hun sin uddannelse fra ZBC.

Siden februar har Pia Juul Larsen og de andre lært, hvordan man laver italiensk is. Det er ZBC i Ringsted, der har lavet uddannelsen i samarbejde med det såkaldte "is-universitet" Carpigiani i Bologna.

- Det er skønt, at det er overstået, og at det gik godt, siger en lettet Pia Juul Larsen til TV Øst.

"Gelato" på skoleskemaet

På ZBC i Ringsted har italienske iseksperter undervist eleverne, som primært er bagermestre, i teknikker og teorier til at fremstille den italienske ”gelato”. Den italienske is indeholder blandt andet mindre fedt og mindre luft og serveres varmere end andre istyper, skriver ZBC i en pressemeddelse. 

Eleverne har også lært, hvordan forskellige ingredienser påvirker isen. På den måde kan de selv balancere smagen, når de skal lave isen fra bunden.

De syv elever, der alle bestod eksamen og altså nu kan kalde sig ismestre, producerede i dag ispinde, isdessert, isbomber og flotte tallerkenanretninger. De blev bedømt på isenes smag, konsistens og salgbarhed.

Den nye ismester fra Sorø har allerede lagt planer. Pia Juul Larsens vil nemlig sælge italiensk is i Sorø. Sammen med hendes mand driver hun i forvejen Sejrs Konditori, og for et par måneder siden købte parret en is- og chokoladebutik tæt på konditoriet.


Nyhedsoverblik