Søges: Familie til at bo i revolutionerende øko-hus i Ringsted

Byggeprojekt skal skabe nye standarder for måden at bygge huse. Lokale vil skabe et hus udelukkende af naturmaterialer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Disse dage arbejder en flok mennesker i Ringsted hårdt på at ændre den måde, vi bygger huse på i Danmark.

Det er det lokale firma Egen Vinding & Datter, der er ved at bygge Det Åndbare Hus. Et projekt, hvor firmaet sammen med landets fremmeste eksperter vil forsøge at give os et videnskabeligt bevis for, at det er langt bedre for os at bo i huse, der udelukkende er bygget af naturmaterialer.

Huset står færdigt den 17. september og så begynder et år, hvor indeklimaet kommer til at blive målt på meget grundig basis.  DTU og Teknologisk Institut vil nemlig se på, om det rent videnskabeligt kan bevises, at Det Åndbare Hus er sundere at leve i.

Familie søges til øko-hus

Derfor søger projektet også en familie, som rent faktisk kunne tænke sig at bo og leve i det specielle hus. Helst en familie med 1-2 børn, hvor én eller flere familiemedlemmer kæmper med forskellige allergier. Ifølge Egen Vinding & Datter vil de nemlig gerne bevise, at huset og ikke mindst de specialfremstillede vinduer, isolering og maling, kommer til at have en gavnlig effekt på familien. Det er dog først om et års tid, familien skal flytte ind.

Skimmelsvamp er i dag et problem i hver 8. bolig i Dannmark og ifølge bygherren vil de med Det Åndbare Hus forsøge at få sundheden tilbage i dansk byggeri, lyder det.

Egen Vinding & Datter åbner for tilmelding for familierne efter indvielsen af øko-huset den 17. september.