Slagterier har halveret antal ulykker

Danish Crown har på fem år halveret antallet af arbejdsulykker. Det er sket ved hjælp af bedre værktøjer - og holdningsændringer blandt medarbejderne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Danish Crowns antal af arbejdsulykker er styrtdykket over de seneste år.

- Vi har reduceret vores ulykker med 50 procent på landsplan, lyder det i dag fra arbejdsmiljøkoordinator, Randi Madsen.

Projektet med at reducere antallet af ulykker startede på Danish Crowns slagteri for fem år siden. I løbet af et år lykkedes det at få sat antallet af arbejdsrelaterede ulykker ned til omkring en femtedel.

Det er det initiativ, der nu er bredt ud til i alt 14 af Danish Crowns slagterier over hele landet.

Metoden går ud på at indføre bedre værktøjer, såsom mere sikre arbejdshandsker, samt påbud, såsom at forbyde medarbejderne at gå rundt med knivene, medmindre de er forsvarligt opbevaret i en knivboks.

Kim Andersen har arbejdet på fabrikken siden 1983 og har før skåret sig i lysken under sit arbejde.

Men risikoen for at gentage en ulykke er blevet meget mindre, efter der er kommet påbud om at bære stål-brynje og en kraftigere arbejdshandske.

Det lavere antal ulykker har også den fordel, at der frigives flere penge til lønninger.

- Det er selvfølgelig med til at sikre arbejdspladser, så derfor har det stor betydning for vores medarbejdere, at vi har fokus på ulykkerne, siger Randi Madsen.


Nyhedsoverblik