Slagteri-forhandlinger brudt sammen

Forhandlingerne om nye overenskomster for ansatte på slagterier er brudt sammen. Nu skal de i Forligsinstitutionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fødevareforbundet NNF og DI er gået fra hinanden i forsøget på at få nye overenskomster for landets slagteriarbejdere forhandlet hjem.

Det oplyser NNF.

Det er over 13.000 ansatte på både landets slagterier - blandt andet i Ringsted - og fødevareindustrielle virksomheder, der nu skal en tur i Forligsinstitutionen.

Sammenbruddet skete efter 18 timers konstante forhandlinger.

Fondsforslag afvist

Slagteriarbejderne er tidligere blevet præsenteret for at forslag om at indbetale op mod 5 procent af deres løn til en fond, der kan give lån til at udvikle svineproduktionen, så slagterierne får mere at lave. Men fagbevægelsens jurister afviste forslaget pure, fordi det stred mod overenskomsten.

Dermed overgik forhandlingerne mellem Danish Crown og tillidsrepræsentanterne til Dansk Industri og Fødevareforbundet NNF.

Ærgerlig situation

Men tirsdag morgen måtte de 2 parter kaste håndklædet i ringen og erkende, at de ikke kunne blive enige om nye overenskomster.

- Det er en meget ærgerlig situation, vi er kommet i, siger næstformand og forhandler Tage Arentoft i en pressemeddelelse.

- Vi ville gerne have indgået et forlig til gavn for vores medlemmer, men vi må desværre erkende, at vi ikke har kunnet få enderne til at mødes, siger han.

Af hensyn til de videre forhandlinger har Fødevareforbundet NNF ikke yderligere kommentarer til sammenbruddet.

/ritzau/