Slagteri-ansatte skal stemme om redningsplan

Lavere løn eller lukkerisiko. Det skal ansatte på Danish Crown stemme om, og på slagteriet i Ringsted er der i dag møder fra morgenstunden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Slagteriarbejderne på 5 Danish Crown slagterier - herunder slagteriet i Ringsted - skal gå ned i løn, hvis de vil undgå lukninger. Det skriver DR Sjælland på sin hjemmeside.

Forslaget kommer på trods af, at de ansatte i efteråret sagde nej til et lignende forslag om lønnedgang, men nu skal de altså tage stilling til en ny redningsplan, der betyder, at de skal lægge 5 procent af deres løn over 10 år. Herefter er det så planen, at lønnen skal betales tilbage til de ansatte med det afkast, der eventuelt måtte være.

Lån til landmænd

For en gennemsnitlig medarbejder svarer lønnedgangen på op til 200.000 kroner, og tanken er, at pengene skal puttes i et nyt investeringsselskab, hvor landmændene kan låne penge fra.

Et af slagteriernes store problemer, at bønderne sender deres svin til slagterier i Tyskland og Polen, men hvis de låner penge af de ansattes selskab til eksempelvis at udvide staldene, så binder de sig samtidig til at få slagtet dyrene på Danish Crowns slagterier.

Forslag vækker bekymring

Redningsplanen vækker dog bekymring i NNF, der er slagteriarbejdernes fagforening.

- Det er ikke slagteriarbejdernes løn, der truer slagterierne. Det er manglen på slagtesvin. Derfor er løsningen på slagteriernes udfordringer heller ikke at tage en del af slagteriarbejdernes løn, for at få bundlinjen til at tage sig pænere ud, udtaler forbundsformand Ole Wehlast i en pressemeddelelse.

De 5 berørte slagterier ligger i Ringsted, Blans, Herning, Horsens og Sæby. Slagteriet i Ringsted har omkring 1000 ansatte.