Slagelse FH fyrer sponsor

For halvanden måned siden blev Bent Pedersen udråbt til redningsmand for Slagelse FH. Hans brugtvognshandel skulle garantere spillernes lønninger - men i mandags blev han smidt ud af klubben.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bent Pedersen er kendt som en ildsjæl og pengemand i damehåndbold, men Slagelse FH afviser nu at samarbejde med ham.  

- Jeg er dybt skuffet for jeg har taget initiativet til at få det Slagelse projekt op at stå, siger den fyrede sponsor Bent Pedersen.

For halvanden måned siden aftalte han med Slagelse FH at starte en eliteafdeling. Den skulle med hans og en medsponsors støtte få damerne på eliteniveau, som da Anja Andersen regerede i Slagelse.

Men mandag blev han smidt ud af klubben, fordi han ikke havde stillet den bankgaranti, som han havde lovet.  

- Trods gentagne rykkere for regnskabet er det ikke på plads og spillertilladelsen er heller ikke på plads. Pengene var et depositum for  spillertilladelsen og da det ikke er på plads, så vil jeg ikke betale, for jeg vil være sikker på, at pengene går til eliteafdelingen og ikke et stort hul i Slagelse FH, siger Bent Pedersen.

Det er bestemt ikke første gang, der er rod i sponsorater og økonomi i slagelse FH. I februar skrev klubben under på en konkurs, så kom en anonym mand med penge til at redde klubben, men han viste sig at være en bedrager. I starten af april meldte Bent Pedersen sig som sponsor, men han er så nu smidt ud.

Det kan klubben ikke holde til mere af, mener en sportsøkonom.

- Så længe man ikke kan løse sådan nogle problemer, så betyder det noget for fremtidige sponsorater, siger Troels Troelsen, sportsøkonom fra Copenhagen Business School.

Vi talte med bestyrelsesformand Ivar Grunnet, som har smidt Bent Pedersen ud af klubben, men han vil ikke at udtale sig til citat. Det vil sportschefen og medsponsoren i eliteafdelingen heller ikke, selvom de gerne ville have behold Bent Pedersen i klubben.

Taktikken om tavshed er helt forkert, mener sportsøkonomen.

- En bestyrelse skal have mod til at håndtere de her konflikter i maksimal åbenhed, sådan er sport og sådan skal sport være, siger Troels Troelsen.

Bent pedersen frygter at en tavs ledelsen kan få flere til at flygte fra sporten.

- Jeg har stærkt overvejet at forlade dansk håndbold og så måske gå over i motorsport det har været på tale før, siger Bent Pedersen.

I næste sæson får ingen dog del i brugtvognsforhandlerens pengene.