Skuffede forældre vidner til dødsstød

75-100 personer var tirsdag aften mødt op i Ringsted Kongrescenter, hvor byrådet besluttede at lukke 2 institutioner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en flok skuffede forældre, der tirsdag aften forlod byrådet i Ringsted Kongrescenter.

Her var 75-100 personer mødt op for at følge afslutningen på længere tids kamp for at bevare de børnehaver, hvor deres børn går.

- Min umiddelbare reaktion er frustration og utilfredshed, og sådan havde de fleste i salen det, siger Lars Vestergaard, der er far til en pige på 5 år, der går i Benløse Børnehave.

Forstår ikke beslutning

Han og en lang række andre forældre er utilfredse med, at deres børns børnehaver nu skal lukkes. Årsagen er, at Ringsted Kommune vil tilpasse antallet af pasningspladser til det faldende børnetal, men Lars Vestergaard har svært ved at forstå, at det netop skal gå ud over Benløse Børnehave.

- Vi har i vores høringssvar påpeget, at der ikke ret langt fra vores børnehave ligger en anden børnehave, der i sin tid blev rejst midlertidigt. Det er en barak lavet af træ, og vores frygt går nu på, hvorvidt bygningen har skimmelsvamp eller er i anden forfald, Jeg forstår ikke, at man ikke har valgt at lytte til vores forslag, og jeg har stadig ikke fået svar på, hvorfor politikerne fortsat holder fast i at lukke Benløse Børnehave, siger Lars Vestergaard.

16 stemte for

16 ud af 21 byrådsmedlemmer stemte for lukningen af de 2 børnehaver, der også tæller Stakhavegård. Om den fortæller Lars Vestergaard, at der for 2 års siden blev flyttet børn til fra en anden børnehave, og derfor er undringen også her stor over, at børnene nu skal til at flytte igen.

Ikke desto mindre er det sådan, det bliver, og fra 1. januar 2014 skal Lars Vestergaard og en lang række andre forældre finde sig en ny institution til deres børn.

Udover lukningen af de 2 børnehaver bliver institutionen Kastaniehaven beskåret med 20 børn pladser.