¨

Skolebørn tyvstarter

Foto: TV ØST

Snart begynder tusindvis af børn i skole for første gang. Men mange af dem kan allerede både læse og skrive.

I dag slog dørene op for første gang. Men Ringsted Lilleskole er ikke den eneste, der tyvstarter. Det samme gør eleverne. En ny undersøgelse viser, at flere børn har stiftet bekendtskab med både alfabetet og tabelrækken, inden de starter i børnehaveklassen.

- Der er mange, der allerede er rigtig gode til at stave deres navn. Jeg synes også, man ser en tendens til, at der er flere, der kan genkende ord, siger børnehaveklasselærer Anja Melgaard fra Ringsted Lilleskole.

Forældrenes ansvar

Det er især forældrene, der kan tage ansvaret for de kvikke førskolebørn. De lærer nemlig fra sig til deres poder. Børnene er nemlig nysgerrige på skolearbejdet.

- Vi synes, vores datter var klar til det, så vi har øvet lidt med hende. Vi har blandt andet øvet bogstaver, og hun har lært at skrive sit eget navn, siger Birgitte Jensen. Hun er mor til Victoria, som lige er startet i 0. klasse på Ringsted Lilleskole.

Man skal dog passe på, at børnene ikke bliver pacet for meget. Det siger Landsformand i Skole og Forældre, Benedikte Ask Skotte.

- Det skal være en balancegang mellem, at det er leg og nysgerrighed, og at man skal huske at bevare gnisten. Børnene skal ikke presses frem til noget, men de skal have det ind på en måde, så de kan reflektere over det, siger Benedikte Ask Skotte.

Elektronisk indlæring

En af grundene til, at de små bliver dygtigere til skolearbejdet er i høj grad, at man kan lære gennem elektronik. Den nye teknologi er god til at fange børnenes opmærksomhed, og gør det derfor sjovt at læse, skrive og regne.

På Ringsted Lilleskole går undervisningen først for alvor i gang i morgen. Men en ting er sikkert; Eleverne i 0. klasse er allerede topmotiverede for at lære.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App