¨

Skole skal undersøges for PCB

Foto: TV ØST

Ringsted kommune vil undersøge Sdr. Parkskolen i Ringsted for miljøgiften PCB efter der blev fundet PCB på Frederiksberg Skole i Sorø, skriver Dagbladet Ringsted.

Sdr. Parkskolen i Ringsted skal undersøges for miljøgiften pcb, der blev forbudt i byggematerialer i 1977. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

I kølvandet på fundet af pcb på Frederiksberg Skole i Sorø tog Sdr. Parkskolens samarbejds- og sikkerhedsudvalg kontakt til Ringsted Kommune for at få taget en prøve for pcb.

- Jeg vil ikke spille hasard med mine ansatte og elevernes helbred. Så hvis de finder noget, så skal skolen lukkes, indtil problemet er løst, siger skoleleder Hans-Henrik Westerling fra Sdr. Parkskolen til DAGBLADET Ringsted.
Ifølge Ringsted Kommune er 27 kommunale bygninger, opført eller renoveret i perioden 1950-1977, i risikozonen.

Kommunen vil i første omgang kun tage prøver ved planlagte byggerier og renoveringsprojekter. Det valg er truffet, fordi der endnu mangler viden om, hvordan man håndterer pcb forsvarligt. Teknisk Forvaltning venter derfor på en vejledning fra Erhvervs- og Byggestyrelsen.

- Der foreligger pt. ikke entydige håndteringsregler for, hvordan man klinisk korrekt fjerner pcb uden at sprede eller frigøre giftstoffet og derved forværre skaden, siger teknisk direktør Lars Mørk til DAGBLADET Ringsted.
I Sorø har kommunen indtil videre afsat 70 millioner kroner til renoveringen af Frederiksberg Skole.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App