¨

Skade på vandløb endnu ukendt: Kommune leder efter døde fisk efter gylleudslip

Torsdag arbejdede Midt- og Sydsjællands Brand og Redning på at afgrænse gylleudslippet. Foto: Henrik Larsen

Ringsted Kommune arbejder stadig på at få et overblik over det gylleudslip, der torsdag blev opdaget nær Borup.

Det er endnu for tidligt at sige, hvor store skader der er sket på vandløbene omkring Vigersted og Borup, der torsdag blev ramt af et større gylleudslip.

Sådan siger Pernille Crone, der er leder for Natur & Miljø i Ringsted Kommune.

Medarbejdere fra kommunen har siden i går arbejdet på at inddæmme og opsamle de store mængde gylle, der løb ud. En del af gyllen endte i de lokale vandløb. Det er et arbejde, der vil fortsætte hele weekenden.

- Vi går langs med vandet for at undersøge, om vi kan se døde fisk. Vi har endnu ikke fundet nogen, men hvis fisk er omkommet som følge af forureningen, så kan de være drevet ned ad vandløbene, og disse strækninger har vi ikke undersøgt endnu, siger Pernille Crone.

Vi går langs med vandet for at undersøge, om vi kan se døde fisk

Pernille Crone, leder, Natur & Miljø, Ringsted Kommune

Ringede straks 1-1-2

Forureningen blev opdaget torsdag eftermiddag, hvor mandskab fra Midt- og Sydsjællands Brand og Redning blev indsat for at afgrænse gylleudslippet.

Pernille Crone oplyser, at landmanden, der ejer gylletanken hvorfra udslippet er sket, har handlet helt korrekt. Da han opdagede udslippet, ringede han straks 1-1-2.

- Vi tror, at vi har fået det inddæmmet hurtigt. Men spørgsmålet er, om det er hurtigt nok, siger hun.

Status på mandag

Landmanden vurderede torsdag, at omkring 30.000 liter gylle var løbet ud, men det vides ikke, hvor meget der er endt i vandløbet. Det menes, at udslippet er sket som følge af en defekt ved udstyret på gylletanken.

Pernille Crone oplyser, at kommunens folk regner med at fortsætte arbejdet med inddæmningen og undersøgelserne af miljøpåvirkningen weekenden over. Først mandag venter hun at have et bud på, hvor alvorligt udslippet har været for naturen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App