Sjællandske virksomheder vokser

Der er kommet gang i de små og mellemstore virksomheder i Region Sjælland. Statens finansieringsfond, Vækstfonden, hjælper virksomheder som aldrig før.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De Sjællandske virksomheder vokser. I hvert fald hvis man spørger Statens finansierengsfond – Vækstfonden.

Aldrig før har de givet støtte til så mange virksomheder. I 2014 støttede fonden 64 sjællandske virksomheder. I 2015 forventer de at støtte 75.

- Vi ser flere projekter i Region Sjælland, end vi har set før. Vi ser virksomhederne begynder at røre på sig igen og godt tør gå ned i banken og sige, at vi godt vil låne nogle penge. Så er det tit, at bankerne siger, at det vil vi gerne, men vi vil gerne have Vækstfonden til at tage den yderste del finansieringen, siger Anders Christian Andersen, erhvervskundedirektør i Vækstfonden.

I dag var en række virksomheds-ejere mødt op i Ringsted for at høre om de mange finansieringsmuligheder Vækstfonden tilbyder – og det var der god grund til. For i alt forventer Vækstfonden at dele 120 millioner ud til virksomheder her i regionen. Det er 28 procent mere end sidste år.

Udviklingen skyldes, at flere har fået kendskab til Vækstfonden, men også at virksomhederne er blevet mere modige.

- Der er ingen tvivl om, at vi ikke er i finanskrisen, som vi var i 2008 og 2009. De har taget chokkende ude i virksomhederne, og de kan godt se og bevæge sig ind på nye markeder, og også se deres nuværende marked stiger. Det betyder, at virksomhedsejerne får mere mod på tilværelsen, mod til at se frem ad og vækste deres virksomhed, siger Anders Christian Andersen