Sjællandske virksomheder får hjælp af erhvervsfond

Erhvervsfonden FinanceZealand har udpeget 5 iværksættere på Sjælland, som de nu vil støtte økonomisk i form af et risikovilligt lån på 500.000 kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

500.000 kroner. Det er beløbet, som 5 sjællandske virksomheder kan få lov til at låne af erhvervsfonden FinanceZealand.

- Vi har valgt virksomhederne, fordi de er ambitiøse og har en plan for, hvad de vil. Derudover har de tidligere vist, at de er i stand til at realisere nogle af deres planer, siger Mads Váchy Krag, som er direktør i Væksthus Sjælland.

FinanceZealand, der er startet af blandt andet Væksthus Sjælland, har til formål at understøtte væksten i regionen og tilbyder det risikovillige lån til mindre virksomheder, som allerede har etableret sig, men som mangler yderligere kapital for at klare sig på markedet.  

Godkendt til lånet

Torben Justesen driver firmaet Tegma på andet år. Han er en af de virksomhedsejere, der er blevet godkendt til lånet og går derfor en lysere fremtid i møde.

- Jeg er rigtig glad og super tilfreds, for det betyder jo helt konkret, at jeg kan overleve. Derudover kan jeg udvikle og få opfyldt flere af mine idéer og give kunderne en bedre service, siger han.

Yderligere 20 lån

Væksthus Sjælland forventer, at de også fremover kan give andre virksomhedsejere den samme mulighed, som Torben Justesen netop har fået.

- Vi regner med, at vi i 2014 laver yderligere 20 lån, hvor der er tale om ansvarlig lånekapital, og så håber vi, at vi i 2015 kan rejse et større beløb og komme ud til en endnu bredere kundegruppe, siger Mads Váchy Krag

Lånet er afdragsfrit inden for de første 2 år og har en løbetid på 8 år.