¨

Sjælden fisk bliver sat ud i Susåen – skal hjælpe truet dyreart

01:15

Medarbejdere fra Næstved Kommunes Vand og Naturafdeling har onsdag været i Skåne for at fange 300 fisk af arten Hvidfinnet Ferskvandsulk, der ellers er uddød i Danmark. Fiskene skal sættes ud i Susåen.

Næstved Kommune har været en tur i Sverige for at fange 300 hvidfinnede ferskvandsulke. De skal slippes ud i Susåen for at redde en anden truet dyreart.

Den har været uddød i over 60 år i Danmark.

Men en tur til Sverige kan vække den til live igen.

For onsdag har medarbejdere fra Næstved Kommunes vand- og naturafdeling været på fisketur. De har nemlig taget turen til Skåne i Sverige, hvor man kan få den hvidfinnede ferskvandsulk i nettet.

I alt har de fanget omkring 300 fisk, som onsdag aften skal sættes ud i Susåen ved Tybjerg uden for Ringsted.

En særlig fiskemetode

Den hvidfinnede ferskvandsulk har man ikke kunnet finde i de danske åer i 60 år. Men der er en helt særlig grund til, at man tager turen over Øresund for at fange den tilbage.

Den skal nemlig hjælpe en anden truet dyreart – den tykskallede malermusling.

Fiskene blev fanget ved hjælp af en såkaldt elektrofiskning, fortæller Linda Bollerup, der er fiskemester og biolog ved Fyens Laksefisk.

- Når man elektrofisker, så bedøver man fiskene kortvarigt. Det er smaddereffektivt til at fange fiskene med, siger hun og fortsætter:

- Man kan ved hjælp af elfiskestave, så kan man trække fiskene frem fra bunden, hvor de gemmer sig, og så kan man tage dem op i et net. Og med det samme, man fjerner elfiskestaven er fiskene friske igen. Det er super effektivt til at fange fiskene med.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App