¨

Sjælden bille genopdaget ved Ringsted

Foto: TV ØST

En skinnende grøn bille, der ikke har vist sig i Danmark siden 1998, er nu dukket op igen to steder i landet - blandt andet ved Ringsted.

Bille frygtet uddød
Den har ikke vist sin skinnende, grønne krop siden 1998. Billen, der hedder grøn pragttorbist, har været frygtet uddød, men nu har den vist sig to steder i den danske natur - blandt andet ved Ringsted.

Den halvanden centimeter lange bille vækker jubel blandt entusiaster.

Begejstret naturvejleder
Morten D.D. Hansen, der er naturvejleder ved Molslaboratoriet og museumsinspektør ved Naturhistorisk Museum i Aarhus, er meget begejstret.

- Jeg ved godt, at den grønne pragttorbist ikke gør Danmark som land rigere eller bedre, men den gør os glade, fordi vi troede, at vi havde mistet den for evigt, siger han til Ritzau.

Bille set ved Ringsted
Billen er i juni måned blevet set både i Allindelille Fredskov ved Ringsted på Sjælland og Frijsenborg Skov ved Hammel i Jylland. Billen var ellers godt på vej til at blive erklæret uddød i Danmark.

- Normalt skal vi ikke se et dyr i 30 år, før vi erklærer det helt og aldeles uddødt, men det er klart, jo længere tid der går, uden vi ser et dyr, jo mere svinder håbet, siger Morten D.D. Hansen.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App