¨

SEAS efterlader huller i vejen

Foto: TV ØST

Dårlige veje er ofte slutresultatet, når entreprenører har gravet.

Alt for mange entreprenører er for dårlige til at retablere veje og fortove, når de har gravet. Det oplever Ringsted Kommune igen og igen, skriver DAGBLADET Ringsted.


- Vi bruger rigtig mange ressourcer til at påtale mangler i forbindelse med ledningsarbejde, fortæller Synnøve Klitgaard, der er kommunens chef for trafik, vej og park.


Sammen med fagfolk fra Vejdirektoratet, der har udarbejdet et regulativ for den slags, holdt kommunen sidste år et møde med entreprenører for at gennemgå reglerne. Og til februar holder kommunen et nyt møde.


- Her bliver der talt med store bogstaver, varsler Synnøve Klitgaard og fortæller til DAGBLADET Ringsted, at dårlig retablering og dårlig skiltning stadig er et stort problem.


Entreprenører, der ikke retablerer ordentligt, er en medvirkende årsag til, at Klima- og Miljøudvalgets formand, Svend-Erik Jakobsen (S), i forbindelse med budgetforhandlingerne argumenterede for, at kommunen burde ansætte en tilsynsmand, der kan indgå aftaler og udstede påbud. Men det ville koste 400.000 kroner om året, og de penge fandt flertallet ikke.


Et af de steder, hvor der har været problemer, er i Ørslev. Her lagde SEAS-NVE i foråret 2011 kabler i jorden og asfalterede efter sig. Men siden er belægningen sunket sammen i en grad, så vejen fremstår gevaldig hullet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App