Særligt akademi oprettet til unge, kreative talenter

Ringsted Musik- og Kulturskole har oprettet et talentakademi for børn ned til 13 år. Håbet er at gøre eleverne endnu dygtigere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hver torsdag mødes 24 unge mennesker for at dyrke deres passion i Ringsted. De er nemlig en del af det nystartede Akademi K, som Ringsted Musik- og Kulturskole står bag.

- Jeg vil gerne lære noget nyt og lære mere på mit instrument, blive bedre til at komponere og være kreativ. Og så synes jeg, at det her var en fed mulighed, siger 15-årige Mikkel Schantz.

På akademiet går der elever i alderen 13 til 18 år, og udover de musikglade, så er der også linjer for forfatterspirer, for dem med hang til billedkunst og for de skarpe skuespiltalenter.

- Vi lærer, hvordan man spiller en ægte rolle. Vi lærer virkelig at spille teater, siger Alma Graversen, der går på teaterlinjen.

Artiklen fortsætter under billederne...

 
  Foto: Anders Garde - TV ØST
 
  Foto: Anders Garde - TV ØST
Udover musikken kan du også pleje forfatterspiren i maven, øve dig i at være billedkunstner og udfolde dit skuespiltalent.
Udover musikken kan du også pleje forfatterspiren i maven, øve dig i at være billedkunstner og udfolde dit skuespiltalent. Foto: Anders Garde - TV ØST

Vigtigt at brænde for det

Eleverne på Akademi K begyndte 1. november, og nu mødes de hver torsdag. Mange af dem går også på Musik- og Kulturskolen, mens andre er helt nye i den kreative verden.

- Dem, der virkelig brænder for det, vil vi virkelig gerne have fat i, for det handler om at dedikere sig. Og det er ikke så vigtigt, at man er rigtig dygtig, når man træder ind. Vi ser meget på, hvor de er henne, og hvor vi kan flytte dem hen, siger Jacob Brandt Jensen, der leder Ringsted Musik- og Kulturskole.

Artiklen fortsætter under billedet...

Jacob Brandt Jensen, leder af Ringsted Musik- og Kulturskole.
Jacob Brandt Jensen, leder af Ringsted Musik- og Kulturskole. Foto: Anders Garde - TV ØST

Selvom der findes mange talentskoler derude, så anser Akademi K sig selv for at være noget særligt. Det handler blandt andet om, at eleverne er lidt yngre end mange andre steder, og at der er et stort fokus på samarbejde mellem de forskellige linjer.

quote Så er det også bare sådan, det sker ude i den virkelige verden. Der er ikke nogen kunstarter, der ikke spiller ind i andre

Jacob Brandt Jensen, leder af Ringsted Musik- og Kulturskole

- Det er en god mulighed for at give dem et output på det, de lærer og kan. Og så er det også bare sådan, det sker ude i den virkelige verden. Der er ikke nogen kunstarter, der ikke spiller ind i andre, siger Jacob Brandt Jensen.

Elsker at blande kunstarter

Og det er noget, som Mikkel Schantz virkelig nyder ved det nyoprettede akademi.

- Jeg synes, det er rigtig fedt at prøve at blande alle de kreative fag med hinanden og prøve at lave et musikstykke til et teaterstykke for eksempel, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet...

Mikkel Schantz går på musiklinjen og spiller guitar.
Mikkel Schantz går på musiklinjen og spiller guitar. Foto: Anders Garde - TV ØST

Det kan Zarina Thomsen fra teaterlinjen også tilslutte sig.

- Man får indblik i noget andet end bare scenekunst, når vi også kan bevæge os lidt mere over i musikkens eller billedkunstens verden, siger hun.

Alma Graversen (tv) og Zarina Thomsen (tv) går på teaterlinjen.
Alma Graversen (tv) og Zarina Thomsen (tv) går på teaterlinjen. Foto: Anders Garde - TV ØST

Interessen varer ved

Undervejs i forløbet er der forskellige workshops, og det hele kulminerer i et stort afslutningsprojekt. Og så er det faktisk ikke kun de kreative kræfter, eleverne skal bruge. Teori er også en del af undervisningen.

- Men jeg synes faktisk ikke, det er kedeligt. Det her er noget, man elsker så meget, så jeg synes bare, det er fedt, siger Mikkel Schantz.

Forløbet slutter til marts, men for de unge kunstnere vil interessen for deres kunstart vare ved.

- Selvom det ikke behøver at være en levevej, så synes jeg, det er en rigtig fed ting. Jeg udvikler mig rigtig meget, siger Alma Graversen.

Og så er der også plads til at drømme.

- Min drøm er nok at blive sangskriver, sanger og guitarist på én gang. Skrive musik og komme ud med mine sange, siger Mikkel Schantz.

En plads på Akademi K koster 2.000 kroner. Et nyt hold starter til november næste år.

Se indslaget: Unge med en særlig interesse for musik, billedkunst eller teater eller skal have et sted at udfolde og forbedre deres talent. Det mener de på Ringsted Musik- og Kulturskole. Derfor har de oprettet et særligt akademi.