¨

Sådan skete dødsulykken i Ringsted Svømmeklub

Foto: TV ØST

Arbejdstilsynet har nu offentliggjort den rapport, der skal fastlægge årsagen til ulykken i Ringsted Svømmehal, hvor en 12-årig pige mistede livet.

Hvorfor væltede det store træningsredskab, der fredag 29. april tog livet af 12-årige Pernille Asmussen i Ringsted Svømmeklubs træningslokale? Det kaster Arbejdstilsynets rapport, som DAGBLADET Ringsted har fået aktinsigt i, nu lys over.

Rapporten er udarbejdet efter tre besøg i træningslokalet, og i en "beskrivelse af de faktiske forhold" står der:

"Det blev den 29. april 2011 af politiet oplyst, at på ulykkestidspunktet blev vægttræningsredskabet, en såkaldt crosstrainer, brugt af to personer. De to personer stod og trænede triceps uafhængigt af hinanden. Personen til venstre ved vægttræningsredskabet blev færdig med øvelserne en gentagelse før personen til højre. Da personen til højre ved vægttræningsredskabet lavede sidste gentagelse, kom vægttræningsredskabet ud af balance og væltede ned over træningsmåtten placeret på gulvet foran vægttræningsredskabet. Vægttræningsredskabet ramte to personer, som lå på træningsmåtten.

"Det fremgår videre af rapporten, at personen i venstre side havde trænet med 25 kilo, mens personen i højre side trænede med 50 kilo. Og så står der, at vægttræningsapparatet var indkøbt "for et par måneder siden". Men "der var ingen viden om, hvem der har samlet og monteret vægttræningsredskabet", skriver DAGBLADET Ringsted.

Rapporten fastslår også, at vægttræningsredskabet ikke var det eneste farlige redskab i lokalet. Her var der nemlig flere vægttræningsredskaber, der ikke var fastgjort og derfor ikke var stabile.

Ringsted Svømmeklub er blevet påbudt straks at sikre redskaberne - reelt har klubben en uge til at få det gjort.

I en e-mail til DAGBLADET Ringsted oplyser formand Kim Jørgensen, at klubben vil efterkomme påbuddet.

Hverken han eller politiet vil fortælle, hvad der skete med den anden person, der blev ramt af redskabet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App