Så er det afgjort: Kæmpe lysfestival kommer til Ringsted til jul

Klima- og Miljøudvalget i Ringsted har netop godkendt afholdelse af en stor lysfestival i Lystanlægget i Ringsted 23 dage om mod jul.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De kommende tre år vil man kunne opleve et spektakulært lysshow 23 dage op imod jul i Lystanlægget i Ringsted. Lumierer bliver navnet på lysfestivallen. 

Klima- og Miljøudvalget har mandag aften besluttet at give tilladelse til at benytte Lystanlægget til lyskunstfestival.

Det er det lokale firma MK Event ApS, der har ansøgt om tilladelse til at benytte Ringsted Lystanlæg til en lyskunstfestival i perioden 20. november - 23. december 2020 samt en rammeaftale om tre års anvendelse. 

quote Vi håber på et sted mellem 22.000-28.000 gæster

Rasmus Fenger, som er projektmanager i lysfirmaet MK Illumination

- Vi har fået grønt lige præcis til det, vi har ansøgt, som ikke kun er de 23 dage, men også hen over en 3-årig aftale, siger Rasmus Fenger, som er projektmanager i lysfirmaet MK Illumination.

- Det var meget vigtigt for os. Så det var rigtig godt, at de kunne se lidt mening med det hele.

Artiklen fortsætter under billedet.

Ringsted byråd har sat lejen af Lystanlægget til 5000 kroner per åbningsdag.
Ringsted byråd har sat lejen af Lystanlægget til 5000 kroner per åbningsdag. Foto: MK Illumination

En familie-juleoplevelse med den nyeste teknologi

I ansøgningen skriver MK Events ApS, at de vil skabe ”en familie-juleoplevelse der ud over den nyeste teknologi, kæmpe 3 D motiver og lystekniske finesser, byder gæsterne fra hele Midtsjælland på en rigtig god og kvalitetsstærk oplevelse af mad og drikke.”

- Vi håber på et sted mellem 22.000-28.000 gæster, men et drømmescenarie ville være, at vi rammer 30.000 gæster, siger projektmanager Rasmus Fenger.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Lysvirksomheden har været i Tyskland, Østrig, Skotland og Sydamerika for at se noget helt andet, og så har de også besøgt kollegaerne herhjemme.
Lysvirksomheden har været i Tyskland, Østrig, Skotland og Sydamerika for at se noget helt andet, og så har de også besøgt kollegaerne herhjemme. Foto: MK Illumination

MK Event er en del af Ringsted-virksomhederne MK Illumination ApS og MK Themed Attractions ApS, der er specialister i oplevelser inden for forlystelses- og shoppingcenterbranchen i hele Europa.

quote Det er en oplevelse, som man ikke kan få nogen andre steder

Rasmus Fenger, som er projektmanager i lysfirmaet MK Illumination

- Det er en oplevelse, som man ikke kan få nogen andre steder, så det ser vi naturligvis som en mulighed, at folk kører til det. Så er der selvfølgelig et stort opland med mange mennesker omkring Ringsted, så bare man rammer en god procentdel dér, så er man godt på vej.

Artiklen fortsætter under billedet.

Virksomheden forventer op mod 30.000 betalende publikummer til lyskunst-festivalen.
Virksomheden forventer op mod 30.000 betalende publikummer til lyskunst-festivalen. Foto: MK Illumination

Nu skal det rette team sammensættes

Nu venter en masse aktiviteter, som kan skydes igang, der indtil nu har været lidt på standby, indtil virksomheden fik grønt lys fra kommunen.

- Vi har gået og ventet spændt på at få det her go for med den accept, er der en masse aktiviteter, der er sat gang i, siger Rasmus Fenger.

- Blandt andet skal vi have sammensat det helt rette team for at få det her til at lykkedes og blive til en fantastisk oplevelse. Det er helt praktisk i forhold til driften af parken, når det er åbent, forberedelse og have styr på samarbejdspartnere, leverandører og vores egne produktioner, så nu nogen sidder fuldtid og har hånd i hanke med at alt går som planlagt.