Så bliver striden om Ringsted Torv afgjort

Ringsted Kommune vil bruge over 40 millioner på at forny Ringsted Bymidte. Byens butikker mener, at de parkeringspladser, der ryger på den konto, vil få kunderne til at holde sig væk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Striden om renoveringen af Ringsted bymidte kan opsummeres i et ord: Parkeringspladser. En fornyelse af torvet kommer nemlig til at betyde, at de parkeringspladser, der i dag fylder, vil blive fjernet.

I aften skal byrådet så tage endelig stilling til, om de skal fortsætte med det over 40 millioner kroner dyre renoveringsprojekt.

- Byen vil blive tom

Det er især butiksindehaverne, der har protesteret over kommunens planer - de frygter, at det kommer til at gå hårdt ud over omsætningen.

- Det vil gøre, at byen hernede vil blive tom. For vores kunder vil rigtig gerne kunne komme kørende i vores biler og ikke have så langt at gå til butikkerne, siger Anette Kubach, Butiksejer fra Ringsted.

Nye pladser er ikke centrale nok

Ifølge borgmesteren i Ringsted Kommune, Henrik Hvidested, så er der allerede fundet alternative parkeringspladser. Men for butiksejerne er problemet, at de ikke ligger centralt nok.

Se også: Strid om Ringsted Torv 

Byrådet mødes klokken 19.00, hvor de vil behandle sagen. TV ØST følger sagen.