¨

S i Ringsted vælger ny spidskandidat

Gruppeformanden for Socialdemokratiet i Ringsted, Svend-Erik Jakobsen, har meddelt sit overraskede bagland, at han ikke ønsker at være spidskandidat ved kommunalvalget i 2013.

    - Det er fordi, jeg har prioriteret mit job. Jeg måtte finde ud af, hvad jeg vil, og jeg har et godt job, jeg værdsætter meget og prioriterer højt, siger han til DAGBLADET Ringsted.

      En enig kandidatbestyrelse har i al hast valgt at indstille byrådsmedlem Sadik Zeki Topcu til posten som sit partis borgmesterkandidat. Han skal formelt vælges på en generalforsamling til september, og sagde straks ja, da han fik tilbudet.

     - I enhver politiker må der ligge nogle ambitioner, og det har jeg også. Så når muligheden er der, siger jeg selvfølgelig ja, siger han.

      Ender Sadik Zeki Topcu med borgmesterkæden om halsen, vil han blive den første borgmester med indvandrerbaggrund. Og netop hans baggrund ser formand Manne Suadicani som en fordel.

     - Det er klart, jeg har en forventning om, at han trækker endnu flere stemmer fra indvandrergruppen end ellers. Men vi trækker ham ikke som et indvandrerkort. Vi opfatter ham som en socialdemokratisk politiker ligesom andre, siger han til DAGBLADET Ringsted.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App