'Rystesag' i landsretten

En 26-årig far fra Ringsted påstår, at han ruskede sit barn, fordi hun havde fået noget galt i halsen. Men anklagere mener, at det var vold. Tirsdag falder der dom i landsretten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En nu 26-årig far fra Ringsted er i dag til stede i Østre Landsret i København, hvor hans ankesag bliver behandlet. Faderen har erklæret sig i uskyldig i, at han i 2007 skulle have rystet sit spædbarn til døde. Det er et faktum, at den tre måneder gamle pige døde, og faderen blev af retten i Roskilde erklæret skyldig i vold med døden til følge og idømt fem års fængsel.

Han ankede dengang sagen og erklærede sig uskyldig med en forklaring om, at han blot rystede datteren, fordi hun havde noget mad galt i halsen.

Men den forklaring mener anklager i ankesagen Bente Schnack nu at have beviser for ikke passer.

- Det er en meget alvorlig sag, når et spædbarn bliver rystet til døde. Man kan se, at der er blødninger i hjernen som kun ifølge lægelige oplysninger kan være opstået ved, at barnet er blevet rystet, siger Bente Schnack fra Statsadvokaten fra Midt-, Vest- og Sydsjælland.

Hun mener faktisk, at faderen bør have en strengere straf.

- Den paragraf, han er anklaget under, kan give op til otte års fængsel, og vi går efter en straf på seks års fængsel, siger hun.

Der ventes at falde dom i sagen i morgen.