Ryge-Stop

På langt de fleste virksomheder er det slut med at ryge på kontorerne. Kræftens Bekæmpelse ærgrer sig dog over, at mange stadig kan få sig en smøg på jobbet. Et af stederne er Danish Crown i Ringsted

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er slut med at ryge en smøg eller tænde en pibe foran computeren på jobbet.  Mange af landets virksomheder har sagt stop for rygning på kontorerne, selvom rygeloven tillader det.

Ifølge en undersøgelse fra Capacent blandt knap 1000 medlemmer af HK/Privat må kun to procent ryge på eget kontor.  Arbejdsmiljøkonsulent hos HK/Privat Svend-Erik Hermansen kalder det en revolution i kulturen på arbejdspladserne, at nu også "rygernes sidste bastion" - deres eget kontor - er blevet røgfrit.

- Det viser, hvordan lovgivning og målrettet indsats kan føre til en holdningsændring på meget kort tid, siger Svend-Erik Hermansen.

Han hæfter sig ved, at man ikke skal mange år tilbage, før det var ganske normalt at ryge over alt på virksomhederne, og mange steder var det utænkeligt at bede en kollega om at "slukke smøgen".

Omtrent hver fjerde i HK's undersøgelse svarer til gengæld, at der stadig kan ryges løs i særlige rygerum eller -kabiner på deres arbejdsplads.

Tallet overrasker i Kræftens Bekæmpelse. Organisationen erfortaler for et totalt forbud mod indendørs rygning på arbejdspladser.

Eet af stederne, hvor rygning stadig er muligt indendøre er på slagteriet Danish Crown i Ringsted: