¨

Røde Kors-butik frygter for fremtiden

Foto: TV ØST

I Ringsted kan den lokal Røde Kors-butik miste meget indtjening, fordi deres container på den lokale genbrugsplads er blevet fjernet. Det truer julehjælpen.

Container fjernet fra genbrugsplads
Røde Kors må ikke længere indsamle brugt tøj på en genbrugsplads i Ringsted. Hjælpeorganisationens container er nemlig blevet fjernet fra genbrugspladsen, fordi AffaldPlus, der administrerer genbrugspladsen, kan tjene penge på det tøj, som bliver afleveret på stationen. Det vil ramme genbrugsbutikken hårdt, som i sidste ende vil gå ud over butikkens hjælpearbejde.

- Jeg frygter, at vi ikke kan tjene lige så mange penge, fordi vi ikke har lige så meget at sælge af, og så kan det i fremtiden betyde, at vi ikke kan hjælpe så meget i fremtiden, som vi har gjort, siger Susanne Würtz, der er butiksleder i Røde Kors i Ringsted.

Det er blandt andet julehjælpen til byens fattige, der er i fare.

30.000 om året
Det er en privat virksomhed, der vil købe tøjet, og AffaldPlus anslår, at de vil kunne tjene 30.000 kroner om året på tøjet. Han forstår godt bekymringen, men mener ikke han kunne have sagt nej til den ekstra indtjening.

- Hvis vi sagde nej til den private aktør, så ville det være som at give 30.000 kroner til Røde Kors, og det mener jeg ikke, vi kan gøre, som en offentlig myndighed. Det er simpelthen ulovligt, siger Allan Johansen, afdelingschef for genbrugspladserne hos AffaldPlus.

Fremadrettet håber Susanne Würtz på, at folk stadig vil donere tøj i alle de andre containere, der står om i byen, eller komme ned i butikken og aflevere tøjet.

03:00 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App