Røde Kors advarer mod falske skrabelodder

Lørdag solgte en 12-årig dreng et udløbet skrabelod til en kvinde i Ringsted, og det får nu Røde Kors til at advare mod falske indsamlere og falske lodder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En henvendelse fra en borger får nu Røde Kors til at advare borgere mod salg af udgyldige skrabelodder.

Advarslen kommer efter en oplevelse, som Lone Elhegn havde i lørdags, hvor hun blev snydt af en 12-årig dreng, som gav sig ud for at samle ind for Ringsted Idrætsforening. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Nænnede ikke at sige nej

Da drengen lørdag eftermiddag stod med et skrabelod uden for Lone Elhegns dør i Sønderpark, nænnede hun ikke at sige nej. Men da hun senere skrabede loddet, viste det sig, at udløbsdatoen allerede var den 1. februar.

- Jeg synes, det er synd for Røde Kors og Ringsted Idrætsforening. Det vil bare være så ærgerligt, hvis folk begynder at blive mistroiske over for sådan nogle støtteforeninger, siger hun.

Lignende episoder

I Ringsted Idrætsforening har man før hørt om lignende episoder, siger bestyrelsesformand Kurt Elfving, som dog er på vej med en løsning:

- Vi vil drøfte det på vores næste møde, hvor vi vil prøve at se, om vi kan få lavet et kort til folk, som viser, at de er fra Ringsted Idrætsforening.