Rita har over 100.000 servietter - nu skal hun flytte og sælger samlingen

Rita Larsen fra Ringsted har en imponerende stor servietsamling. Nu håber hun at finde en ny ejer, der kan overtage samlingen, da hun skal flytte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De fleste af os bruger dem til at dække et fint bord og til at tørre mund og fingre i. Men for Rita Larsen i Ringsted har servietter med forskellige motiver langt mere værdi end det.

Hun samler nemlig på dem, og det har hun gjort, siden hun var en lille pige.

- Det her er Anders And. Der er også mange sjove, fortæller Rita Larsen, mens hun tager kassen med Anders And-motiver ned fra hylden.

serviet1

I dag er Rita Larsen 76 år gammel, og samlingen har vokset sig imponerende stor over årene. Faktisk så stor, at samlingen nu fylder to værelser i hjemmet i Ringsted – sirligt sorteret i kasser med forskellige kategorier såsom ”havenisser” og ”kaffekopper”.

- Vi talte op til 125.000, og så har jeg i hvert fald lagt 1000 ind efter det, fortæller Rita Larsen.

quote Jeg kan jo ikke komme i en pensionistbolig med så mange servietter. Så bliver jeg da betegnet som helt gak gak

Rita Larsen

Samlingen består med andre ord af mindst 126.000 forskellige servietter, som Rita Larsen i ny og næ tager frem og kigger på.

- Engang imellem kommer man i nogle trængte situationer og skal tænke tingene igennem, og så tager jeg mine servietter frem. Så bliver det ligesom lidt mindre, det man tænker på, når man sidder og kigger på sine servietter, forklarer hun.

Søger ny ejer

Snart må Rita Larsen dog sige farvel til sin samling. Hun skal nemlig flytte i en pensionistbolig, og her er der ikke plads til 126.000 servietter.

- Jeg kan jo ikke komme i en pensionistbolig med så mange servietter. Så bliver jeg da betegnet som helt gak gak, siger hun med et smil.

Børn og børnebørn har ikke plads til samlingen, så nu håber Rita Larsen på, at servietterne kan få en ny ejer, der vil sætte lige så meget pris på dem, som hun gør. Alternativt kunne hun sagtens se dem blive en del af et museum. Servietterne rummer nemlig også en masse historie med eksempelvis servietter fra Danmarks Befrielse i 1945.

Rita Larsen har servietter, der stammer helt tilbage fra før 1940. Her er et eksempel fra Danmarks Befrielse i 1945.
Rita Larsen har servietter, der stammer helt tilbage fra før 1940. Her er et eksempel fra Danmarks Befrielse i 1945. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

For Rita Larsen er det ikke så afgørende, hvem der ender med at få fingrene i samlingen. Det vigtigste er bare, at den ikke ender på lossepladsen.

- Nu har de levet i så mange år, så nu skal de have et nyt liv et andet sted, siger hun.

Rita Larsen regner ikke med at tjene mange penge på samlingen. Hun håber bare, at der er en, der har lyst til at overtage den og passe godt på den.

Hvis du er interesseret i servietterne, kan du kontakte Rita Larsen på hendes mail: mosemor1@hotmail.com.