Risikerede at blive omspændt af flammer

Det var tæt på at gå galt da Poul Nørgaard skulle tænde op i grillen. Han havde forvekslet bioethanol med almindelig tændvæske. Flaskerne ligner nemlig hinanden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Poul Nørgaard elsker at grille, når det er godt vejr. Men sidste gang var det nær gået helt galt.

- Hvis jeg var blevet ramt af flammerne, så kunne jeg have været omspændt af flammer, siger Poul Nørgaard fra Ringsted.

Han forvekslede tændvæske og bio-æthanol, som er en meget brandfarlig type af sprit.

- Der står en stikflamme ud med en eksplosion på en meter, fortæller han.

Ved et rent tilfælde stod han halvanden meter fra grillen og kastede sin tændstik. Det redder ham.

- Jeg står med en chokeffekt bagefter. Så får jeg kigget på dunken og kan se, at det er bio-æthanol. Det er jo ligesom benzin, tænker jeg.

Han tog fejl af bio-æthanol og tændvæsken, fordi de stod side om side i Kvickly. Men Poul Nørgaard er ikke hr hvem som helst, når det handler om ild. Til daglig arbejder han nemlig med brandsikkerhed i Ringsted. Han er bestyrelsesformand i Dansk Brandvagt.

- Når jeg som en person, der ved meget om brandsikkerhed, kan tage fejl, så kan hr og fru Danmark også, siger han.

TV2 ØST satte sig for at undersøge om bio-æthanol og tændvæske står ved siden af hinanden i andre butikker. I Føtex og Bilka har flaskerne forskellig farve, men de står lige ved siden af hinanden. Det samme var tilfældet i Kvickly, hvor Poul Nørgaard ved en fejl kom til at vælge bio-æthanol.

I Kvickly har man nu valgt at tage bio-æthanolen helt ned fra hylderne. Imens arbejder man på at finde en mere sikker placering til væsken.

Nu skal vi se det lille forsøg, som vores reporter og Ringsted Brandvæsen har lavet med de to forskellige væsker på grillen.