Ringsteds udvikling vækker opsigt

Da Retail Institute Scandinavia forleden uddelte priser til kommuner, der rykker rent handelsmæssigt, var Ringsted langt fremme i opløbet

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

»Handelsbalancen« er rykket på Midtsjælland, skriver Dagbladet. Tidligere har mange borgere i Ringsted valgt at køre til Næstved for at handle i BILKA og Næstved Stor-Center, men nu handler ringstederne i højere grad hjemme - og folk udefra kommer til byen og køber ind.

Konsulenthuset Retail Institute Scandinavia analyserer jævnligt handelsmønstrene og ser blandt andet på, hvor meget handel de større byer trækker udefra. Og i den nyeste analyse af handlen med dagligvarer, tøj, sko og andre udvalgsvarer ligger Ringsted på en delt 21. plads med Odense.

De to byer har begge en handelsbalance på 137, hvilket betyder, at omsætningen i butikkerne er 37 procent højere end kommunens borgeres forbrug. Samtidig er omsætningen i Ringsted steget 11 procent fra 2004 til 2006 - den 10. højeste vækst i landet.

Analysen bygger på tal fra 2006 og er med andre ord fra tiden, før føtex, butikscentret RingStedet og Premier Outlets Center åbnede. Det er altså slet ikke usandsynligt, at væksten i dag er endnu højere. Og udviklingen vækker opsigt.

Da Retail Institute Scandinavia for nylig holdt en stor konference om »citybranding«, var Ringsted nomineret til en pris for byudvikling. De 35 største byområder får besøg af medarbejdere fra instituttet, som vurderer, hvad der sker i byen, og hvad der er af planer. Og her var Ringsted med blandt de ni byer, der blev nomineret til prisen.

- Hele udviklingen i Ringsted med føtex, RingStedet og outletscentret i forening er med til at skabe en helt ny udvikling i Ringsted. Man kan se, at flere og flere af de toneangivende kædebutikker etablerer sig i byen, forklarer Bruno Christensen, der er direktør for Retail Institute Scandinavia.

Siden månedens begyndelse har BILKA i øvrigt optrappet krigen om kunderne i Ringsted. Hidtil har varehuskæden kun omdelt sine tilbudsaviser sidst på ugen i Ringsted, men nu får kunderne også BILKAs midtugeavis. Det sker selvfølgelig for at lokke kunder til varehuset i Næstved.