¨

Ringsteds butikker: Kommunen chikanerer os

Foto: TV ØST

Byrådets prioriteringer rammer de små erhvervsdrivende i bymidten urimeligt hårdt, lyder kritikken fra en vred formand for handelstandsforeningen.

Handelsstandsforeningen i Ringsted har fået nok.

- Dialogen med kommunen er nærmest, hvad der opfattes af flere som chikane, så vi har mistet troen på en fornuftig dialog med kommunen, siger foreningens formand, Tulle Olsen, til DAGBLADET Ringsted.

Chikane af butikker
Hun ryster på hovedet af en række byrådsbeslutninger, der rammer bymidtens butikker. Mest alvorlig er en satsning på nye supermarkeder ved indfaldsvejene fremfor i bymidten.

- Vi ønsker ét stort butikscenter i bymidten og mange små specialbutikker samt kulturelle oplevelser. Byrådet vedtager det modsatte: Fire supermarkeder i byens omkreds. Byrådspolitikerne kan selvfølgelig gøre og beslutte, hvad de vil, men så kunne man måske forvente klare svar: Er I imod bymidtens kamp for det selvstændige erhvervslivs eksistens, eller er det blot på enkeltsager, vi skal chikaneres, spørger Tulle Olsen og kritiserer besparelser på skøjtebane, blomsterkummer og flag.

Ikke fair kritik
Gruppeformand Svend-Erik Jakobsen fra Socialdemokratiet, der er en del af flertalsgruppen i byrådet, afviser kritikken.

- Vi lytter, og jeg synes ikke, det er rimeligt at anføre, vi chikanerer byen. Vi prøver at gøre det så godt som muligt med de midler, vi har, og så kan vi ikke gøre mere. Vi er nødt til at finde penge, hvor det gør mindst ondt, siger han til DAGBLADET Ringsted.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App