Ringsteds borgmester vil have nye sygehusberegninger

Ringsteds Borgmester, Niels Ulrich Hermansen, kræver nu, at Region Sjælland får foretaget en uafhængig undersøgelse af fordele og ulemper ved de forskellige sygehusplaceringer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Talene fra regionen er alt for behæftede med forbehold og usikkerheder, mener Niels Ulrich Hermansen.

- Der er tale om en historisk beslutning, som regionen bør træffe på et sikkert et fundament. Jeg har fuld tillid til, at de sjællandske regionspolitikere vil skele til deres kolleger i Region Hovedstaden, som fik foretaget en uafhængig ekspert-vurdering. Jeg har derfor ikke fantasi til at forestille mig, at regionspolitikerne ikke ønsker sagen belyst så grundigt som muligt, skriver borgmester Niels Ulrich Hermansen i en pressemeddelelse.

Beregningerne fra Region Sjælland viser, at der er nogenlune samme økonomiske fordele - uanset hvilken af de fire mulige placeringer for supersygehuset, som regionen vælger, og at det derfor må være kvaliteten, som regionsrådspolitikerne først og fremmest skal vurdere. Men det tror Ringsteds borgmester ikke på. Usikkerhederne er blandt andet omkring besparelserne ved at have færre vagtberedskaber, og hvor effektive de forskellige sygehuse er, mener Niels Ulrich Hermansen.

- Jeg frygter, at regionens nuværende beregninger vil blive tilsidesat af Sundhedsstyrelsen og Juhl-udvaget, der skal dele penge ud til sygehusbyggerierne, fordi regionens beregninger er for usikre. Med en uvildig økonomisk analyse kan Regionsrådet få et objektivt grundlag for at træffe den bedste beslutning om, hvordan sygehuse skal placeres frem over udelukkende ud fra hensynet til den højeste kvalitet for borgerne. Det ser jeg frem til, at Regionsrådet gør, siger borgmester Niels Ulrich Hermansen.