¨

Ringsteds borgmester blev sendt til vagtlægen i Køge - nu kritiserer han servicen

Ringsteds borgmester måtte en tur forbi Køges vagtlæge, da han i søndags skulle have en stivkrampevaccine. Foto: Privat foto

Da Ringsteds borgmester i søndags skulle til vagtlægen, blev han sendt til Køge frem for den vagtlæge, der ligger i Ringsted.

I søndags trådte Ringsteds borgmester, Henrik Hvidesten (V), på en skarp jernstang.

Men da han ringede til vagtlægen, fik han besked på, at han ikke kunne bruge den i Ringsted. Det skriver han på Facebook.  

Men tallene viser bare, at der er væsentlig flere nu, der bliver sendt udenbys, og det synes jeg, regionsrådet burde gøre noget ved

Henrik Hvidesten, borgmester, Ringsted

- Jeg fik at vide, at der ikke var nogen læge i Ringsted, og så kunne jeg vælge mellem Roskilde eller Køge, siger Henrik Hvidesten til TV 2 ØST.  

Dermed kom han på listen af Ringstedborgere, der er blevet sendt udenbys, når de har haft brug for en vagtlæge. Og selvom det ikke var et stort problem for Henrik Hvidesten at køre til Køge, er det ikke alle, som står i samme situation som ham.

- Lægevagten er jo ofte den, som forældre går til, hvis deres børn har fået høj feber uden for normal åbningstid. Så er det altså ikke rimeligt at skulle køre 25-30 kilometer for at blive tjekket, hvis man overhovedt har en bil, siger Henrik Hvidesten.

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget.

Service skulle være det samme

Lægevagten er jo ofte den, som forældre går til, hvis deres børn har fået høj feber uden for normal åbningstid. Så er det altså ikke rimeligt at skulle køre 25-30 kilometer for at blive tjekket

Henrik Hvidsten, borgmester, Ringsted

Sidste år blev det besluttet at lægevagten i Ringsted ikke længere skulle være fast bemandet. Og selvom Region Sjælland mener, at servicen fortsætter uændret, oplever flere, at de ikke kan få lov til at bruge vagtlægen i Knud Lavard Centeret.  

- Udfordringen er, at jeg påpegede problemet for et år siden, hvor jeg fik at vide, det ikke ville blive et problem. Men tallene viser bare, at der er væsentlig flere nu, der bliver sendt udenbys, og det synes jeg, regionsrådet burde gøre noget ved, siger Henrik Hvidesten og fortsætter:

- Jeg synes, Ringsted har en størrelse, hvor sådan nogle tilbud burde være til rådighed.

Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) holder fast i, at aftalen med Ringsteds vagtlæge ikke har ændret sig. Dog anerkender han, at der ikke er lige så mange borgere, der bliver tilset i Ringsted, efter den faste bemanding blev flyttet fra Ringsted.

- Efter PLO (Praktiserende Lægers Organisation, red.) valgte at lave om på, hvor de sidder og visiterer, har det ikke været muligt for dem at tilse helt lige så mange patienter i Ringsted, som de gjorde tidligere. Derfor har de måtte henvise flere til blandt andet Køge, siger Heino Knudsen.

Efter PLO valgte at lave om på, hvor de sidder og visiterer, har det ikke været muligt for dem at tilse helt lige så mange patienter i Ringsted

Heino Knudsen (S), formand, Region Sjælland

I dialog med regionen

Henrik Hvidesten fortæller, at han er i dialog med regionrådsformanden om situationen med Ringsteds vagtlæge.

- Han forstår godt udfordringen. Vi har i hvert fald en god dialog omkring det. Men det er jo ikke blevet løst endnu, siger Henrik Hvidesten.

Heino Knudsen bekræfter dialogen med borgmesteren og fortæller, at Region Sjælland lige nu er i gang med en større arbejde omkring akutafdelingen.

- Vi er i øjeblikket i gang med at se på hele vores akutafdeling. Lægevagter, skadestuer - vi er i gang med at se på det hele for at finde ud af, hvordan vi allerbedst organiserer det i fremtiden. For netop at kunne tilbyde den bedste service, også til borgerne i Ringsted fremover, fortæller Heino Knudsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App