Ringsted-virksomheder fyrer 60

De to Ringsted-virksomheder JDL Boligbyg og Glunz & Jensen mærker begge krisen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Hos JDL Boligbyg kan krisen blive endnu større, selv om virksomheden i sig selv er sund, fortæller administrerende direktør Per Thomas Dahl. Problemet er, at JDL Boligbyg står med et akut behov for at få tilført op imod fem millioner kroner til at sikre den daglige drift. Bankerne har smækket kassen i for udlån, og derfor håber direktøren på, at private investorer vil træde til.

Hos Glunz & Jensen, der producerer udstyr til den grafiske branche, er afskedigelserne i Ringsted en konsekvens af faldende efterspørgsel på de produkter, der produceres i Ringsted. De seneste år har virksomheden gradvist flyttet produktion fra Ringsted til Slovakiet, hvor virksomhedens mest moderne computer-to-plate-produkter produceres. I Ringsted er det den noget ældre prepress-teknologi, der er blevet produceret, men den er efterhånden udfaset.

- Volumen på størstedelen af de produkter, vi producerer i Ringsted, er blevet så lille, at det ikke giver mening at opretholde en selvstændig produktion. Måske hjulpet på vej af verdenssituationen har det nået et niveau, hvor vi må trække en streg, og det har vi gjort, konstaterer administrerende direktør René Barrington.

JDL Boligbyg fyrer 36 ansatte på fabrikken i Benløse - det svarer til omkring halvdelen af de ansatte - og Glunz & Jensen følger trop med at varsle lukning af produktionen i Ringsted i løbet af foråret og sommeren og afskedigelse af op imod 30 ansatte - det svarer til knap hver femte, skriver Dagbladet.