¨

Ringsted-virksomheden Multi-Lite solgt.

Foto: TV ØST

Multi-Lite A/S, der i november fik Dansk Industri Vestsjællands initiativpris, er blevet solgt. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Multi-Lite producerer og sælger ovenlys og brandventilations-anlæg og var oprindelig en del af Aco Nordic-koncernen. I slutningen af 2009 var fabrikken indstillet til lukning, men blev købt af KN Holding, der siden har skabt en virksomhed i fremdrift.

Det er blevet opdaget af den tyske JET-Gruppe, der er i samme branche. JET-Gruppe skrev i fredags under på en aftale om med virkning fra 1. februar at købe alle aktierne i Multi-Lite, der dermed får en stærk ejer i ryggen.

- Overtagelsen af Multi-Lite A/S tilbyder fordele på begge sider: Multi-Lite profiterer af vores gruppes internationale know-how, mens vi får en kvalificeret tilgang til de skandinaviske markeder, forklarer Geert Kessels, direktør for JET-Gruppen, i en pressemeddelelse.

Multi-Lite i Ringsted vil bestå og bliver fremover JET-Gruppes centrale kontor i Skandinavien. I Ringsted er der derfor glæde over handlen, der kommer kort efter et årsregnskab, som meldte om underskud.

- Det her gør, at vi får nogle helt andre midler at arbejde med til investeringer. JET-Gruppes produktionsmetoder og -anlæg er langt mere udviklet end det, vi ser i Danmark. Det gør, at vi i løbet af kort tid kan introducere nogle helt nye ovenlysprodukter med bedre egenskaber end det, vi ser i dag på det danske marked, siger produktions- og salgschef Henrik Carstensen til DAGBLADET Ringsted.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App