¨

Ringsted vil have engelsk skolelinje

Foto: TV ØST

Folkeskole i Ringsted vil lave en linje, hvor engelsk som sprog bruges lige så meget som dansk.

Campusskolen i Ringsted vil søge Undervisningsministeriet om tilladelse til at etablere et forsøg med en international linje. Tanken er, at op mod halvdelen af undervisningen på linjen skal foregå på engelsk, nærmere bestemt i fagene matematik, fysik/kemi, geografi, biologi, samfundsfag og engelsk. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Målet er at give eleverne ekstraordinære sproglige forudsætninger for at deltage aktivt i den globaliserede verden, og skolen håber at kunne tilbyde linjen til de elever, der begynder i 7. klasse efter sommerferien. Herefter skal forsøget udvides til 8. klasse i 2014 og 9. klasse i 2015, hvor forsøget skal evalueres.

Lærerne er allerede på plads

Skolen råder allerede over en lang række lærere, der har de nødvendige kompetencer til at undervise på engelsk, og hvis minimum 20 elever ønsker at gå på linjen, kan den oprettes. Skolebestyrelsesmedlem Anton Kristian Suhr går i 9. E og kommer derfor ikke til at gå på linjen, men han synes, det er en god idé at etablere den.

- Man vil blive bedre til engelsk og kan få lettere ved at videreuddanne sig. Og så kan det give elever, der har lidt let ved skolen, nogle flere udfordringer, siger han til DAGBLADET Ringsted.

Elever i 6. klasse, der ønsker at gå på linjen, vil skulle melde sig til i løbet af få uger. Kommer der for mange, vil der blive trukket lod om pladserne.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App