¨

Ringsted tiltrækker ikke iværksættere

Foto: TV ØST

Der er ikke mange iværksættere, der har mod på at starte ny virksomhed i Ringsted.

I flere år har der været færre iværksættere med mod på at etablere nye virksomheder i Ringsted end i andre kommuner i Region Sjælland. Det viser en analyse fra Væksthus Sjælland og Vækstforum Sjælland, der har set nærmere på tallene fra 2003 til 2009, skriver DAGBLADET Ringsted.

De viser, at kun 10,8 procent af de nye private job kommer fra nye virksomheder, mens gennemsnittet i Region Sjælland er 13,2 procent - og i Sorø er tallet 15,1 procent.

Og tendensen er blevet bemærket, fortæller Mads Stougaard Kristiansen, der er chef for Ringsted Kommunes erhvervssekretariat. Han gætter på, at det lave antal nye virksomheder hænger sammen med, at der har været et relativt stort udbud af arbejdspladser i Ringsted, så det har været nemt at finde et job. Incitamentet til at etablere egen virksomhed har derfor ikke været så stort. Men nu skal der gøres noget ved det.

- Vi har kunnet se, at Ringsted Kommune har ligget lavt med hensyn til etableringsraten, væksten og overlevelsen. Det har vi taget konsekvensen af, for det vil vi gerne gøre noget ved, siger han til DAGBLADET Ringsted.

1. januar åbnede kommunen således en ny erhvervsservice, ligesom Ringsted indledte et nyt erhvervssamarbejde med Køge Kommune.

I Sorø Kommune vendte bølgen også ved finanskrisens komme, efter at kommunen havde været iværksætter-førende i regionen i flere år.

Kommunens erhvervsudviklingskonsulent, Niels-Henrik Glisbjerg, fornemmer dog, at det igen går den rigtige vej. Og at kommende iværksættere vil være mere levedygtige end førhen.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App