Ringsted Svømmeklub mistede hvert femte medlem i 2020

På blot et år har 300 medlemmer forladt Ringsted Svømmeklub, der i store dele af 2020 har været stærkt begrænset af corona-restriktionerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En svømmeklub uden vand er svær at sælge blandt medlemmerne – og det sætter sit tydelige præg på medlemskartoteket i Ringsted Svømmeklub. For et år med restriktioner, som har pålagt svømmeklubben at holde lukket for adgang til bassinerne, har fået hvert femte medlem til at opgive medlemskabet.

Det fortæller formand for Ringsted Svømmeklub Martin Anker.

quote Et er at miste medlemmerne – det værste er, at vi ikke kan have vores svømmere i vandet

Martin Anker, formand, Ringsted Svømmeklub

- Corona har betydet, at vi har mistet medlemmer. Vi har mistet cirka 20 procent af vores medlemmer, siger han.

Således er der i dag omkring 700 medlemmer tilbage i klubben mod små 1000 for godt et år siden.Medlemsflugten er dog langt fra det værste, ifølge Martin Anker.

For et af formålene for en svømmeklub er at lære medlemmerne at svømme, men det er vanskeligt, når det ikke kan ske i vand. 

- Et er at miste medlemmerne – det værste er, at vi ikke kan have vores svømmere i vandet.

- Det betyder rigtig meget for os som klub, at vi kan tilbyde, at de kan få lov at dyrke sport, samvær og lære at svømme, siger Martin Anker og peger på, at i et land som Danmark – der er omgivet af vand – er det at svømme noget ganske særligt.

20.000 færre foreningsmedlemmer

Ifølge formanden har medlemsnedgangen også økonomiske konsekvenser:

- Vi har en rimelig økonomi, men selvfølgelig betyder det noget for os økonomisk ikke at have de her 20 procent flere medlemmer, for udgifterne er de samme.

Blandt de medlemmer, der har valgt at blive trods den manglende adgang til svømmebanerne i Ringsted Svømmehal, er Asmus Lindholm Knudsen og Johanna Johansen.

- Selvom vi ikke kan svømme, så synes jeg, det er rart, at vi kan komme ud at træne, selvom vi ikke er i vandet, det er stadig sundt. Men jeg glæder mig til, vi kommer tilbage til vandet, siger Asmus Lindholm Knudsen.

- Selvom vi ikke kan svømme, så synes jeg, det er rart, vi kan komme ud at træne, selvom vi ikke er i vandet – det er stadig sundt, siger Asmus Lindholm Knudsen, medlem af Ringsted Svømmeklub.
- Selvom vi ikke kan svømme, så synes jeg, det er rart, vi kan komme ud at træne, selvom vi ikke er i vandet – det er stadig sundt, siger Asmus Lindholm Knudsen, medlem af Ringsted Svømmeklub. Foto: Ingrid Østergaard - TV2 ØST

Og så er der sammenholdet, påpeger Johanna Johansen.

- Jeg synes, det fællesskab, vi har her i klubben, er meget vigtigt. Selvom vi ikke træner i vandet, så har vi det stadig rigtig hyggeligt på land.

- Jeg synes, det fællesskab, vi har her i klubben, er meget vigtigt, siger Johanna Johansen, medlem af Ringsted Svømmeklub.
- Jeg synes, det fællesskab, vi har her i klubben, er meget vigtigt, siger Johanna Johansen, medlem af Ringsted Svømmeklub. Foto: Ingrid Østergaard - TV2 ØST

Det er langt fra et enestående billede, der tegner sig i Ringsted Svømmeklub. Over hele regionen melder foreningerne om færre medlemmer.

Corona-året 2020 med lukkede haller, baner og omklædningsrum har således i gjort ondt på en lang række af foreninger i det sjællandske idrætsliv, der tilsammen mistede knap 20.000 medlemmer.

På landsplan er det samlede fald 90.000. Alene svømmesporten har mistet knap 18.000 medlemmer. 

Læs også
Friske tal viser stor medlemsflugt - corona har ramt idrætten hårdt
Læs også
Friske tal viser stor medlemsflugt - corona har ramt idrætten hårdt

Der er dog også flere sportsgrene, der haft fremgang under corona, for eksempel golf og tennis.

Ifølge den genåbningsplan, som regeringen har lagt frem, står svømmeklubberne til at måtte åbne igen 21. april.


Nyhedsoverblik