¨

Ringsted støtter sygehus-forslag

Foto: TV ØST

Ringsteds borgmester, Niels Ulrich Hermansen (V), tager meget positivt mod det forslag til ny sygehusplan for Region Sjælland, som et konsulentfirma har lavet for Næstved Byråd.

Forslaget anbefaler et nyt supersygehus for hele Region Sjælland placeret i Næstved-området samt akutsygehuse i Slagelse, Nykøbing F. og et i enten Holbæk eller Roskilde.

Det vil betyde lukning af regionens mest moderne sygehus i Køge samt farvel til sygehusene i Faxe, Kalundborg, Nakskov, Ringsted og enten Holbæk eller Roskilde.

- Det lyder uhyre fornuftigt, siger Niels Ulrich Hermansen, som dog helst ser, at supersygehuset havner på hans side af kommunegrænsen - og at Ringsted Sygehus ikke lukker.

- Hvis der skal være ét supersygehus i Region Sjælland, er det formentlig ikke den ideelle placering at lægge det i Køge.

Ringsted er logistisk et godt bud, siger Niels Ulrich Hermansen til DAGBLADET Ringsted.

Mandag gav medlemmerne af Næstved Byråd opbakning til rapporten - under forudsætning af, at regionen ikke kan få ørenlyd for sin egen sygehusplan på Christiansborg.

Den er som bekendt allerede blevet underkendt af eksperterne i Juhl-udvalget og af sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K).

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App