Ringsted støtter sygehus-forslag

Ringsteds borgmester, Niels Ulrich Hermansen (V), tager meget positivt mod det forslag til ny sygehusplan for Region Sjælland, som et konsulentfirma har lavet for Næstved Byråd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forslaget anbefaler et nyt supersygehus for hele Region Sjælland placeret i Næstved-området samt akutsygehuse i Slagelse, Nykøbing F. og et i enten Holbæk eller Roskilde.

Det vil betyde lukning af regionens mest moderne sygehus i Køge samt farvel til sygehusene i Faxe, Kalundborg, Nakskov, Ringsted og enten Holbæk eller Roskilde.

- Det lyder uhyre fornuftigt, siger Niels Ulrich Hermansen, som dog helst ser, at supersygehuset havner på hans side af kommunegrænsen - og at Ringsted Sygehus ikke lukker.

- Hvis der skal være ét supersygehus i Region Sjælland, er det formentlig ikke den ideelle placering at lægge det i Køge.

Ringsted er logistisk et godt bud, siger Niels Ulrich Hermansen til DAGBLADET Ringsted.

Mandag gav medlemmerne af Næstved Byråd opbakning til rapporten - under forudsætning af, at regionen ikke kan få ørenlyd for sin egen sygehusplan på Christiansborg.

Den er som bekendt allerede blevet underkendt af eksperterne i Juhl-udvalget og af sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K).