Ringsted Sportscenter udvider - stor familiesauna åbnede onsdag

I Ringsted Svømmehal håber man, at en ny stor sauna vil trække nye brugere til.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Saunagus og aquayoga er nogle af de tilbud, der er planer om at lancere i den nye store sauna, der åbnede i Ringsted i dag.

- Den kan måske fange en målgruppe, som vi ikke har lige nu. Saunaen skal i hvert fald bruges til at give familierne mulighed for at komme, man kan jo sidde der med sine børn, fortæller Kim Olander Hansen, der er leder i Ringsted Svømmehal.

Han mener, at den nye store sauna, der har plads til i alt 42 personer, giver nogle gode muligheder, for at lave wellness arrangementer.

Kim Olander Hansen fortæller, at der er planer for nye typer af arrangementer i Ringsted svømmehal.
Kim Olander Hansen fortæller, at der er planer for nye typer af arrangementer i Ringsted svømmehal. Foto: Martin Stilling / TV2 ØST

- Vi prøver at lave et koncept, hvor man inddrager den kommende restaurant og vores varmvandsbassin og fællessaunaen, siger han.

Udover saunaen er der også en koldvandsbruser, så man kan blive kølet ned. Og Kim Olander Hansen regner med, at det kan trække folk til svømmehallen.

- Man har set en opblomstring i vinterbadeklubber, og gælder både ved strand og også ved søer, så jeg tror virkelig, der er et potentiale i det her, siger han.

Der er mulighed for at blive kølet ned under bruseren uden for den store sauna.
Der er mulighed for at blive kølet ned under bruseren uden for den store sauna. Foto: Martin Stilling / TV2 ØST

Det nye saunaområde har kostet tre millioner kroner. Og borgmester Henrik Hvidesten (V) er sikker på, at dette års udvidelse af Ringsted Sportscenter vil være en gevinst for brugerne.

- Der sker store ting på Ringsted Sportscenter i disse i år. Nu kan vi indvie det nye Saunaland. Og senere i år kan vi indvie den nye Rambla, der bliver den nye indgang til centret og Ringsted Svømmeland, og samtidig vil medvirke til at binde alle sportscentrets aktiviteter meget bedre sammen, siger han i en pressemeddelelse.

Der er planer om at invitere til saunagus i den nye store sauna.
Der er planer om at invitere til saunagus i den nye store sauna. Foto: Martin Stilling / TV2 ØST

Og Mette Ahm-Petersen (S), der er formand for Undervisnings- og Fritidsudvalget, mener, at det nye saunaområde understøtter kommunens vision om at flest mulige borgere kan leve et aktivt liv.

- Idræt, fællesskab, og at flest mulige borgere kan have et aktivt liv, er nøgleord i Ringsted Kommune og jo især på Ringsted Sportscenter. Der kommer mere end 200.000 brugere igennem svømmelandet årligt, og det nye Saunaland kan med stor fællessauna og kolde brusere være med til at styrke hele wellnessoplevelsen for alle brugergrupperne i sportscentret, siger hun i pressemeddelelsen. 

Saunaen har plads til 42 personer i alt.
Saunaen har plads til 42 personer i alt. Foto: Martin Stilling / TV2 ØST

Nyhedsoverblik