Ringsted nåede målet: En million kroner til UNICEF

I 2016 har Ringsted kunnet kalde sig for UNICEF by. Titlen skal nu gives videre, og der skal gøres status. En million indsamlede kroner er det blevet til.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ringsted Kommune sender nu mere end en million kroner af sted til et projekt i Myanmar, der skal give skolebørn rent vand og bedre toiletforhold.

Det betyder, at kommunen har nået målet om at sende en million kroner af sted til skolebørnene. Det blev i dag markeret på Dagmarskolen i Ringsted, for det er især børnene i Ringsted Kommune, der har arbejdet hårdt for den gode sag.

- Det har været et godt og spændende år, og vi har en masse projekter, der skal leve videre. Vi opfandt blandt andet en børnefestival, og den får lov til at fortsætte. Og så har vi nu fået to 'Rettighedsskoler'. Så er der også kommet et unikt samarbejde mellem erhvervslivet, foreninger og skolerne – vi har fået rigtig meget ud af at være en UNICEF by, lyder det fra Henrik Hvidesten (V), der er borgmester i Ringsted.

Når man er en UNICEF by, så er der fokus på FN’s børnekonvention, og så går borgerne sammen om ét fælles projekt og samler penge ind til det.

Nu skal stafetten gives videre til Ballerup, der er UNICEF by i 2017. Projektet startede tilbage i 1998.

Fortsætter arbejdet

På Dagmarskolen i Ringsted skal eleverne forsat have fokus på børns rettigheder. Her er der blevet oprettet et såkaldt ’Rettighedsråd’, hvor rådet, bestående af elever, vil sørge for, at børns rettigheder overholdes; her vil der være fokus på børns trivsel, og at man skal respektere hinanden.

Det er skolerne, der selv skal søge om at blive en ’Rettighedsskole’.

På tirsdag offentliggøres det endelige beløb, hvor indsamlingen afslutter.