¨

Ringsted mister domstol

Foto: TV ØST

Retten i Ringsted lukker til februar for alle aktivitetet.

Til februar fylder dommer ved retten i Ringsted, Flemming Jørgensen 70 år. Dermed rammer han den øvre aldersgrænse for aktive dommere i Danmark og skal derfor gå på pension. Det betyder samtidig, at retten i Ringsted lukker for aktiviteterne, skriver DAGBLADET Ringsted.

- Det sker som et led i retskredsreformen, at vi samler retsmøder og lignende i Roskilde, forklarer retspræsident Jørgen Lougart fra retten i Roskilde, som Ringsted efter den omtalte reform er blevet en del af.

Med reformen besluttede politikerne at skære antallet af retskredse i Danmark ned fra 82 til 24. Det betød, at blandt andet Ringsted og Køge kom ind under Roskilde retskreds. Samtidig flyttede flere af de retslige aktiviteter også til Roskilde, hvor det er planen at samle det hele, fortæller Jørgen Lougart.

Selvom lukningen betyder, at beboere i Ringsted med ærinde i retten skal til Roskilde, så vil det ikke være ensbetydende med store ændringer, påpeger Jørgen Lougart:

- Der var i forvejen forholdsvis få sager i Ringsted. Så rationelt set er det fornuftigt, siger han til DAGBLADET Ringsted.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App