Ringsted laver specialklasse for de dygtigste elever

Overbygningsskolen Campusskolen i Ringsted skal fra næste skoleår tilbyde en international linje, der retter sig mod de mest motiverede og fagligt dygtige elever.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et enig byråd i Ringsted nikkede mandag aften ja til rammerne for det kommende tilbud om, at overbygningsskolen Campusskolen i Ringsted fra næste skoleår skal tilbyde en international linje.

- Eleverne får mulighed for at blive så dygtige, som de kan blive. Ambitionen er, at eleverne i den internationale klasse bliver udfordret på et højt fagligt niveau i et skolemiljø med særligt fokus på internationalisering og globale dimensioner, fastslog Klaus Hansen (V), formand for Børne- og Undervisningsudvalget.

Udvalget besluttede tilbage i august 2020, at kommunen skulle etablere en international klasse. Mandag aften skulle politikerne tage stilling til udformningen af det nye tilbud. Og der var bred tilfredshed.

- Jeg synes, vi mangler det her tilbud i Ringsted Kommune. Vi har i mange år lavet indsatser for at løfte bunden i Folkeskolen, nu kan vi også hjælpe toppen, sagde Sadik Topsu (S). 

Den internationale klasse er et tilbud til alle elever på 7.-9. klassetrin i kommunen. Første år optages elever på 7. klassetrin. Det er et tilbud under folkeskoleloven. Det betyder, at Campusskolen skal optage alle, der ønsker at gå i den internationale klasse.

Elever skal skrive ansøgning 

- Men vi prøver at ramme målgruppen af de mest dygtige og læringsmotiverede, understregede formanden for Børne- og Undervisningsudvalget. Klaus Hansen (V) pegede blandt andet på ansøgningsproceduren.

- Eleverne skal aflevere en motiveret ansøgning for at blive optaget. Efterfølgende holder skolen workshops, hvor mål og indhold gennemgås, og så inviteres elev og forældre til personlig samtale på skolen, forklarede han.

quote Vi prøver at ramme målgruppen af de mest dygtige og læringsmotiverede

Klaus Hansen (V), fmd., Børne- og Undervisningsudv., Ringsted

Det er er skruet op for ambitionerne på skemaet blandt andet med et tilbud om et tredje sprogfag. Der er også forventninger om, at de dygtige elever viser, hvad de kan ved at deltage i DM i Skolefag og internationale konkurrencer.

- Jeg synes, vi i dag får lagt en rigtig god ramme. Det er glædeligt, at vi forsøger at løfte de mest engagerede elever, sagde Andreas Karlsen (K).

Der er afsat 250.000 kroner ekstra til at løbe den internationale klasse i gang. Pengene skal blandt andet bruges til studieture og rejser. På ønskesedlen står blandt andet besøg i FN-byen, Nordisk Råd, Europaudvalget i Folketinget, fremgår det af sagsfremstillingen til politikerne.

- Det er utroligt spændende projekt. Og det er ambitiøst. Men det er et spørgsmål om, økonomien kan holde til de mange tiltag. Men det holder Campusskolen inden for sit eget budget, lød det lettere bekymret fra Finn Andersen (Kristendemokraterne).