Ringsted-læge under skærpet tilsyn efter nye afsløringer

Afsløringer om mangelfulde brystkræftundersøgelser udløser nu skærpet tilsyn med læge på Ringsted Sygehus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ledende læge fra Ringsted Sygehus er med øjeblikkelig virkning blevet sat under skærpet lægeligt tilsyn af Styrelsen for Patientsikkerhed.

Samtidig tager styrelsen nu på tilsynsbesøg på sygehuset. Det sker for at sikre, at visitationen til brystkræftundersøgelser og patientsikkerheden på sygehuset er i orden.

Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til Jyllands-Posten.

Kvinde blev afvist i april

Meldingen kommer forud for et samråd i sundheds- og ældreudvalget torsdag i sag om mangelfulde kræftundersøgelser.

De to tilsynsskridt kommer på baggrund af nye oplysninger i sagen. Det gælder blandt andet to klagesager fra brystkræftramte kvinder.

Region Sjælland
Læs også
Region vil ikke anke afgørelser om erstatning efter mangelfulde brystundersøgelser
Region Sjælland
Læs også
Region vil ikke anke afgørelser om erstatning efter mangelfulde brystundersøgelser

En af dem har over for Jyllands-Posten beskrevet, hvordan hun i april blev afvist af sygehuset.

Det skete, selv om hendes læge havde skrevet i henvisningen, at hun havde en knude i brystet og skulle sendes direkte i et kræftpakkeforløb med akut, grundig undersøgelse.

Kvinden hedder Katja Gryckdal Lindshauge, og TV2 ØST bringer torsdag aften et interview med hende på baggrund af Jyllands-Postens afsløringer.

Skal indsende samtlige journaler i to uger

Den pågældende læge, som nu er sat under skærpet tilsyn, skal nu indsende samtlige patientjournaler fra uge 39 og 40 i år. Det skal ske for at vurdere, om visitationen af kvinder henvist til brystkræftundersøgelser er i orden.

- Man skal være sikker på, at visitationen på sygehuset foregår forsvarligt. Styrelsen handler på baggrund af blandt andet de to sager, som styrelsen fik oversendt fra Styrelsen for Patientklager, siger Magnus Heunicke ifølge Jyllands-Posten.

brystkræft
Læs også
Tre kvinder har fået erstatning i sag om brystkræft - 14 er blevet afvist
brystkræft
Læs også
Tre kvinder har fået erstatning i sag om brystkræft - 14 er blevet afvist

- Der er en del oprydning i de gamle sager fra Ringsted Sygehus, men styrelsen skal også være helt betrygget i, at alt i dag foregår, som det skal på Ringsted Sygehus, og i arbejdet for at sikre dette har det været nødvendigt at tage disse skridt, tilføjer han.