¨

Ringsted Kommune giver strakspåbud til firma bag nedrivning af øjebæ

Dampmøllen har stået sådan siden 2004. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Nedrivningen af en historisk og nedslidt industribygning i Ringsted er sat i bero.

Ringsted Kommune har givet et strakspåpud til firmaet P. Olesen, som står for nedrivningen af en historisk industribygning i Ringsted by, Dampmøllen.

Bygningen har stået tom siden 2004 og er med årene blevet gradvist mere nedslidt og forfalden, og i dag betragtes den af mange som en øjebæ.

Dens fremtid har i mange år været genstand for debat, men tilbage i maj besluttede et bredt flertal i byrådet at rive den gamle bygning ned for i stedet at støtte et byggeprojekt med 14 millioner kroner, hvor der skal bygges 69 lejeboliger.

Med strakspåbuddet er P. Olesen stoppet med at rive bygningen ned, nærmest før arbejdet er begyndt. Påbuddet er givet, fordi ejeren af grunden mangler den endelige byggetilladelse til det nye byggeri på grunden. 

Og før Ringsted Kommune har givet den tilladelse, kan de nuværende bygninger altså ikke rives ned. 

Borgerne er ærgerlige

At nedrivningsarbejdet er gået i stå, ærgrer borgerne i Ringsted midtby.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at det er gået i stå, for det kan da kun pynte på bymiljøet, at Dampmøllen kommer væk, siger Jeanette Dam Larsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

- Den pynter ikke så forfærdelig godt her i byen, og jeg synes, det har taget alt for lang tid at beslutte at få den revet ned. Jeg ville bare jævne den med jorden, hvis det var mig, siger Thomas Nakskov.

Det er tanken, at lejeboligerme bliver fra 74 til 101 kvadratmeter med en månedlige husleje fra cirka 6.000 til 8.100 kroner.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App