Ringsted har vokseværk – nu bor der over 35.000 i kommunen

Befolkningstallet i Ringsted Kommune er nu over 35.000 borgere.

Der er gang i boligbyggeriet i Ringsted, hvor antallet af indbyggere er steget støt de seneste 20 år.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Helt præcist bor der i dag 35.054 personer i Ringsted Kommune ifølge tal fra CPR-registeret, og på godt 20 år er befolkningstallet dermed vokset med omkring 5.500 personer, da der den 1. januar 2000 boede 29.547 personer i Ringsted Kommune.

quote De mange nye boligbyggerier skyldes jo, at der en stor interesse for at flytte til Ringsted Kommune

Henrik Hvidesten (V), borgmester, Ringsted Kommune.

Og det stigende antal indbyggere får boligerne til at skyde op rundt omkring i kommunen.

- Jeg tror, det er tydeligt for alle, der går rundt i Ringsted by, at der er gang i boligbyggeriet. Der skyder nye byggerier op flere steder i byen, og samtidig er der flere nye, større boligområder på vej både i Ringsted by og i flere af vores landdistrikter, siger borgmester Henrik Hvidesten (V) i pressemeddelelsen.

- De mange nye boligbyggerier skyldes jo, at der er en stor interesse for at flytte til Ringsted Kommune, og at vi kan se i befolkningsprognoser, at det er en interesse, der vil vare ved de kommende år, fortæller han.

Flere almene boliger på vej

Blandt boligbyggerierne i Ringsted er der flere almene projekter, skriver kommunen.

For eksempel er Domea.dk i fuld gang med at udvikle nye almene familie- og ungdomsboliger for boligselskaberne Alliken og Andelsforeningen af 1941.

- Noget af det, som kendetegner en by i udvikling, er, at der opføres nye attraktive boliger – og herunder også, at der opføres forskellige typer af boliger, siger Charlotte Nørbak, som er direktør for Byggeri og byudvikling i Domea.dk, i pressemeddelelsen.

quote Der er ingen tvivl om, at den nye hurtige jernbaneforbindelse til København er en væsentlig faktor for væksten fremover i Ringsted Kommune

Torben Eriksen, direktør, SB Entreprise.

- Når man bygger almene boliger, som for eksempel de projekter, vi er involveret i at opføre i Ringsted, så skaber man en mere rummelig by. En by, hvor der er plads til den unge studerende, til singler, til parret der flytter fra parcelhuset og til familier i alle størrelser. Det betyder noget for, om en by hænger sammen – og det har man forstået i Ringsted, siger hun.

De almene boligprojekter, som byggedirektøren henviser til, er henholdsvis Bataljonen og Brohuset, der allerede er taget i brug, og Dampmøllen som ventes at stå færdig i 2022.

Ny jernbane trækker folk til

En anden af de aktører, der har stået for byggeprojekter i Ringsted Kommune, er SB Entreprise.

De har blandt andet stået for opførslen af 58 nye boliger til Andelsboligforeningen af 1941 på hjørnet af Brogade og Næstvedvej.

- Der er ingen tvivl om, at den nye hurtige jernbaneforbindelse til København er en væsentlig faktor for væksten fremover i Ringsted Kommune. Samtidig kommer nye arbejdspladser til, senest ved Banedanmarks nye kontor ved stationen, siger direktør, SB Entreprise Torben Eriksen.