Ringsted hærget af graffiti

En bølge af graffiti-hærværk ramte i nat Ringsted. Og den tvivlsomme kunst vækker ikke begejstring.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Graffitimalere har i nat sat sine spor en lang række steder i Ringsted. Blandt andet ved svømmehallen var der ikke sparet på spraymalingen.

- Det er smadder-irriterende. Både fordi, det ser forfærdeligt ud, og så er det et kæmpe besvær. Omkostningerne er heller ikke små, lyder det fra idrætsinspektør ved Ringsted Idrætsinspektør, Karl Åge Søltoft.

Også Ringsted Hallerne, biblioteket, flere steder på Næstvedvej - og den fredede Anlægspavillionen - har ved 11-12-tiden i aftes i nattens mulm og mørke haft besøg under det omfangsrige hærværk. Og det er mest de såkaldte tags, der præger facaderne.

Graffitien skal fjernes, og det bliver en dyr fornøjelse til mange hundrede kroner per kvadratmeter. Og at skattepengene går til at fjerne graffiti er borgerne godt utilfredse med.

-  Det er da irriterende. Der er da andre steder, de var mere velbrugte, lyder det fra Susanne Møller fra Ringsted.

Og Karl Åge Søltoft er enig:

- Hvor vi kunne bruge pengene på noget mere positivt, så skal vi bruge pengene på noget fuldstændigt unødvendigt, fortæller han. Han havde hellere set, at pengene eksempelvis var blevet brugt på idrætsaktiviterne, der er i hallerne.

Ingen ved, hvem hærværksmændene er. Men bliver de fundet, bør de stå til ansvar, mener flere.

- Hvis man får fat i de unge,  der har gjort det, synes jeg selv, de skal have lov til at fjerne det, fastslår Casper Noltensmejer, som vi mødte på vej til træning.

Hvis du har set nogle af hærværksmændene, så vil politiet gerne høre fra dig på telefon 114.