Ringsted Festival invaderet af hvepse

Både arrangører og gæster melder om usædvanligt mange hvepse på festivalen i år og mange må behandles for stik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er næsten kommet en decideret hvepseplage til Ringsted Festival. Arrangørerne melder om usædvanligt mange af de ubudne gæster, som sværmer rundt om de våde varer og gør oplevelsen en anelse mere sur for gæsterne i år.

 -  Der er rigtigt mange hvepse her på festivalpladsen og 80 procent af de behandlinger, vi laver er nok hvepsestik, fortæller viceberedskabschef Jan Bærtelsen fra Ringsted Brandvæsen, der står for festivalens behandlerstation.

-  I år er det hvepsestik, hvepsetik hele tiden, siger han.   

Festivalen har været i gang siden torsdag og mandskabet på behandlerstationen har allerede hjulpet over 150 gæster med deres hvepsestik.

-   De er meget nærgående og lidt hidsige i år og lidt hurtigere til at stikke, siger Jan Bærtelsen.

Og det er ikke kun her på festivalpladsen, hvepsene florerer. Faktisk melder eksperter om usædvanligt flere hvepse i år blandt andet på grund af den milde vinter.

-   Der er rigtigt mange. De er bare overalt, fortæller en af de frivillige på festivalen til TV 2 ØST.

Ifølge ledelsen på Ringsted Festival forsøger de at holde problemet nede. Blandt andet ved at tømme pladsens mange skraldespande meget ofte.

Omkring 10.000 danskere henvender sig hvert år på landets skadestuer efter hvepse- eller bistik. En til to personer om året dør af allergiske reaktioner efter stik.