¨

Ringsted er årets erhvervskommune (Video)

Foto: TV ØST

Ringsted er blevet udpeget som Årets Erhvervskommune. Selvom Ringsted topper listen over erhvervskommuner, så ser det mere dystert ud for andre kommuner af Region Sjælland. Odsherred, Lolland og Guldborgsund ligger helt i bunden af listen.

Hovedstadsregionen rykker nu for alvor fra resten af landet når det gælder evnen til at tiltrække nye virksomheder og skabe vækst i det private erhvervsliv. På dagbladet Børsens helt nye erhvervskommuneliste er otte af de ti øverste kommuner således fra Region Hovedstaden, skriver avisen. Region Midtjylland med landets andet store erhvervsmæssige kraftcenter er end ikke repræsenteret i top-10, mens Greens-undersøgelsen udpeger Ringsted som Årets Erhvervskommune. Og det er borgmesteren stolt af.

- Sidste år lå vi nummer 18, og nu er vi nummer 1. Det er fantastisk, men det har vi også kæmpet hårdt for. Vi gør, hvad vi kan for iværksættere. Og så er vi jo heldige at ligge lige midt i Sjælland, vi er jo nærmest blevet en forstad til København, siger Niels Ulrich Hermansen, om hvorfor Ringsted kan trække virksomheder til.

[video:video_mangler:100202_aarets_kommune.flv]

Mens Ringsted topper listen, så ligger Odsherred, Lolland og Guldborgsund helt i bunden.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App