Ringsted-elever vinder iværksætter-konkurrence - har skabt ny app til at bytte tøj

Fire elever fra ZBC i Ringsted har slået langt mere velforberedte konkurrenter i en stort anlagt iværksætter-konkurrence.

Tænk hvis man kunne bytte sit brugte tøj med andre, og på den måde hele tiden kunne forny sin garderobe uden at skulle betale andet end fragten for det.

Det var tanken bag et vinderprojekt fra fire elever på detail-linjen på ZBC i Ringsted, der var på et iværksætterkursus, og ideen var så god, at den nu har vundet en dansk pris for iværksættere - nemlig forårsprisen i Kickstart Programme.

- Målet med kurset var, at vi skulle udtænke vores eget produkt - hypotetisk stillet op. Og så tænkte vi på at lave en app, hvor brugerne kan bytte tøj med hinanden. Vi tænker, at det er en tanke, som kan appellere til alle aldre, men jo især nok de unge, siger Victoria Juel Svensen, der var en del af gruppen. 

Hun peger på, at det er en bæredygtig måde at leve på, og at mange allerede går med brugt tøj.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Sådan forestiller elever sig, at appen skal se ud. Det har de fået en pris for. Foto: ZBC Ringsted.
Sådan forestiller elever sig, at appen skal se ud. Det har de fået en pris for. Foto: ZBC Ringsted.

Fikset på 14 dage

Appen kaldes SWAPFashion, og konceptet blev udtænkt i løbet af et kursus på 14 dage, og deltog herefter i projekter, som elever har brugt et helt år på at udarbejde.

- Det kom virkelig som et chok for os alle sammen, at vi vandt. Også fordi nogle af de andre deltagere var så velforberedte, siger Victoria Juel Svensen.

Indtil videre består konceptet foruden den gode ide af en række koncepttegninger, et powerpointshow og et logo. Gruppen søger til gengæld efter en partner, der sammen med gruppen vil omforme de gode tanker til et rigtigt produkt.

quote Det er som med Den Blå Avis - bare bedre, fordi det handler om at bytte, uden selv at tjene noget

Victoria Juel Svensen

- Det er som med Den Blå Avis - bare bedre, fordi det handler om at bytte, uden selv at tjene noget. Det gør, at det bliver mere lige til - og at man faktisk kan få nyt tøj, uden at det bliver helt vildt dyrt, fortæller Victoria Juel Svensen.

De fire grundlæggere, Alexandra Banjas, Chloe Alexandra Zwicker, Mariam Jasin og Victoria Juel Svensen, er alle i skolepraktik, og det er gået hurtigt, siden de udviklede planen i februar måned.

- Projektet blev fremlagt i sidste måned, og vi fremlagde det i konkurrencen den 17. marts. det tog kun 20 minutter, så på en måde er det helt mærkeligt at vide, at de synes, at vi var bedst, siger Victoria Juel Svensen.