Ringsted-borgere skal betale mindre i skat og får flere penge til folkeskolen

Ringsted Kommune har indgået budgetaftale for 2021 mellem samtlige partier.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et løft af folkeskolen med cirka 10 millioner kroner årligt, nedsættelse af kommuneskatten med 0,6 procent og en udvidelse af Ringsted Sport Center.

Det er noget af det, som borgerne i Ringsted Kommune kan se frem til inden for det næste år.

Kommunen har nemlig indgået budgetaftale for 2021 mellem samtlige partier.

- Byrådet har gennem de seneste år sikret en meget sund økonomi for Ringsted Kommune, og udligningsreformen har givet nye muligheder, så med budgettet for 2021 investerer vi betydeligt i fremtidens service, bygninger og anlæg, siger borgmester Henrik Hvidesten i en pressemeddelelse.

- Igen i år har vi et forlig, som hele byrådet står bag, og det sikrer borgere, virksomheder, foreninger og medarbejdere stabile og holdbare løsninger. Det er også med til at gøre Ringsted til en attraktiv kommune for tilflyttere og nye virksomheder.

Borgerne skal betale mindre i skat

Allerede for en måneds tid siden indgik partierne i den første delaftale for næste års budget med en skattesænkning på 0,6 % om året. Det betyder, at borgerne i kommunen fremover skal betale cirke 32 millioner kroner mindre i skat årligt. Staten yder et tilskud på 20 millioner kroner årligt til skattenedsættelse, mens Ringsted Kommune selv finansierer de sidste 12 millioner kroner.

quote I Venstre er vi overordentlig tilfredse med et budget, der i høj grad står i børnenes tegn

Klaus Hansen (V), byrådsmedlem

- I Venstre er vi overordentlig tilfredse med et budget, der i høj grad står i børnenes tegn. Vi har formået at nedsætte beskatningen af kommunens borgere og virksomheder, siger byrådsmedlem Klaus Hansen (V).

- Samtidig er det lykkedes os at finde ekstra penge til mange vigtige områder. Vore folkeskoler får et kæmpe fagligt kvalitetsløft. Vi sænker elevtallet i de kommende klasser markant, og vi sikrer mulighed for to voksne i de klasser, hvor der er særlige behov. For vi er fast besluttede på, at de faglige resultater mindst skal være på landsgennemsnittet senest om tre år, siger byrådsmedlem Klaus Hansen (V).

Løft til folkeskolerne

I alt tilføres folkeskolerne i kommunen cirka 10 millioner kroner mere om året. Pengene afsættes til, at der maksimalt må være 24 elever i nye klasser fra skoleåret 2021/2022.

Derudover tilføres der fra skoleåret 2021/22 ressourcer til en såkaldt to-voksenordning særligt til undervisning i dansk og matematik – for eksempel til klasser med flere end 22 elever eller til klasser, hvor der er særlige udfordringer.

- Det er en aftale med mange millioner til et velfærdsløft i kommunen. For os har det været afgørende, at der nu sker ændringer i børne- og familieafdelingen med et løft, der kan mærkes. Der er gang i en god udvikling på området, og vi ser meget frem til, at det bliver endnu bedre, siger Henrik Kjær fra Enhedslisten.

- Vi investerer også i folkeskolen, og det er vigtigt, at vi har en fælles folkeskole for så mange som muligt.

Der er dog også en ting, han ikke er helt tilfreds med:

quote Vi er ikke glade for, at der nu skal bruges godt 273.000 kr. på vederlag til os politikere

Henrik Kjær (Ø), byrådsmedlem

- Vi er ikke glade for, at der nu skal bruges godt 273.000 kr. på vederlag til os politikere. De penge ville vi altså hellere have brugt til gratis til for eksempel pensionistsvømning i stedet for byrådsmedlemmerne selv.

11 millioner kroner til udvidelse af sportscenter

Budgetaftalen for 2021 giver flere penge til nye anlæg og bygninger i kommunen.

Der afsættes cirka 11 millioner kroner mere af til udvidelsesplanerne for Ringsted Sport Center, så arbejdet med at bygge en ny foyer, ny café og en ny multisal kan sættes i gang. Der er også penge til et nyt saunaland ved Ringsted Sport Center, og på fritidsområdet er der også afsat penge til, at der skal etableres stier omkring den nye kunstgræsbane i Benløse.

- Vi er tilfredse med, at vi har fundet den nødvendige finansiering til etape 2 for udvidelsen af Ringsted Sportcenter og penge til lys på kunstgræsbanerne ved sportscentret, siger Andreas Karlsen fra Det Konservative Folkeparti.

Byrådet skal endeligt vedtage budgettet for 2021 på byrådsmødet torsdag den 8. oktober.