Renoveringen af Torvet i Ringsted deler vandene: Koster butikkerne penge

Arbejdet med at renovere Torvet i Ringsted er gået i gang. Det koster kunder i butikken for de omkringliggende butikker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torvet i Ringsted var et af de helt varme emner, da kommunalvalget skulle afgøres i november, for var det overhovedet en god idé at renovere det?

Nu er renoveringen i fuld gang, der graves og støbes på livet løs, og det er noget, som især de omkringliggende butikker og madsteder kan mærke.

quote Vi har mistet rigtig meget omsætning

Nicole Pettersson, Sandwich-baren, Ringsted

- Vi har mistet rigtig meget omsætning. Folk ved heller ikke, hvor de skal holde henne, fordi der ikke er parkeringspladser længere. Det gør det også besværligt at komme hertil, siger Nicole Pettersson, der arbejder i Sandwich-baren ved Torvet i Ringsted.

Det kan de også mærke i butikken Normal.

- Før var der rimelig fri passage, så folk var tit ude at gå og tænkte måske, at lige ville ind forbi Normal og se, hvad vi havde at byde på. Men det er lidt svært nu, siger butikschef Celia Berensen.

Skulle alligevel fikse klimasikringen

Torvet i Ringsted har været et omdiskuteret emne i mange år, men ved kommunalvalget i efteråret bliver grænserne for alvor ridset op. Konservative ville gerne have byggeriet stoppet, men selvom de gik frem med to mandater, så bygges der altså alligevel på det nye, forbedrede handelstorv.

Og det er da også efterhånden fem år siden, det blev besluttet, at Torvet i Ringsted skulle fornys. Selve byggeriet har været i gang siden 2016.

quote Vi ville gøre det til et sted, hvor man har lyst til at komme, og hvor man har lyst til at opholde sig

Henrik Hvidesten (V), borgmester

- Vi skulle have gjort noget ved klimasikringen alligevel, og så var det, vi sagde, at så ville vi også gerne gøre bymidten mere attraktiv. Vi ville gøre det til et sted, hvor man har lyst til at komme, og hvor man har lyst til at opholde sig, siger borgmester Henrik Hvidesten (V).

Håber på mere byliv

Og på trods af faldende omsætning, mens byggeriet står på, så håber butikkerne også, at det nye torv vil være en god ting for Ringsted.

- Jeg håber, det leder til mere byliv og flere mennesker, siger Nicole Pettersson fra Sandwich-baren.

- Jeg håber på et åbent torv med masser af spisesteder, hvor folk kan opholde sig dagligt, siger Celia Berensen fra Normal.

quote Vi har været meget spændte, for der har været meget negativ omtale både før og under processen

Erik Thomsen, Jystrup

Nået til anden etape

Og det ser borgerne i byen også frem til.

- Vi har været meget spændte, for der har været meget negativ omtale både før og under processen. Men jeg synes, det tegner meget fornuftigt, siger Erik Thomsen fra Jystrup.

For Peter Sommer fra Nordrup er det da også netop mere liv, der skal få ham til at bruge Torvet i Ringsted.

- Der skal flere butikker til. Mere spændende butikker, anderledes butikker og generelt mere liv, siger han.

Torvet i Ringsted skal bygges i tre etaper, og man er nået til etape to. Projektet koster 55 millioner kroner, og Torvet forventes at være færdigt i foråret 2019. 

Dit Valg - Ringsted
Læs også
Ringsteds nye torv skaber vrede butiksejere og politiske uenigheder